Raed Arafat a pierdut procesul cu sătenii din Prahova pe care îi băgase în carantină. Ce se întâmplă cu cei 500.000 de euro

Elena Avramescu 04.08.2020, 17:23
Raed Arafat a pierdut procesul cu sătenii din Prahova pe care îi băgase în carantină. Ce se întâmplă cu cei 500.000 de euro

Vești proaste pentru Raed Arafat, după ce Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat pe cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii.

Raed Arafat a pierdut procesul cu sătenii din Prahova

Astfel că Raed Arafat a pierdut procesul, prin urmare carantina va trebui ridicată. Decizia este executorie, dar judecătorii au considerat că DSU nu are de ce să plătească despăgubirile cerute de avocatul locuitorilor din Gornet.

Raed Arafat a pierdut procesul cu sătenii din Prahova
Raed Arafat a pierdut procesul cu sătenii din Prahova

”Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât.

Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat.

Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, se arată în minuta ședinței de judecată, potrivit stiripesurse.ro.

Ce se întâmplă cu cei 500.000 de euro

La data de 22 iulie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a votat pentru instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, la scurt timp după ce au fost depistate 15 cazuri de COVID-19 în localitate. Conform datelor transmise de Prefectura Prahova, această măsură a fost instituită pentru 14 zile, însă cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus.

Bogdan Dumitru, avocatul care reprezintă comuna Gornet, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, asta după ce peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe