Raed Arafat a dat ordinul. Ce medici sunt trimişi de la spitalele bucureştene la cel modular din Pipera

Ioana Bucur 13.10.2021, 11:50

Angajații din sănătate au fost „loviți” cu un nou ordin. DSU a anunțat ce medici sunt trimişi de la spitalele bucureştene la cel modular din Pipera. Decizia a fost anunțată cu doar o zi înainte de a fi pusă în aplicare.

Spitalele bucureștene trimit medici la cel modular din Pipera

Mobilizare generală în șase dintre cele mai mari spitale din București, sufocate deja de numărul uriaș de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Marți, 12 octombrie, managerii unităților medicale au primit un nou ordin din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Din dispoziția domnului Secretar de stat, dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, vă comunicăm faptul că, începând cu data de 13.10.2021, veți asigura, conform programului anexat, câte două echipe de resuscitare, formate dintr-un medic (cel puțin rezident an III) și asistent medical din cadrul UPU, care să asigure pe o perioadă de 12 ore fiecare, ture în cadrul Unității Modulare Pipera (structură de suport din cadrul Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeș” București).

Transportul echipelor medicale va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, se arată în ordinul publicat de Curentul.ro.

Astfel, cu doar o zi înainte de aplicarea ordinului, șefii UPU de la Spitalul Clinic de Urgență București (n.r. – Floreasca), Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” și Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelinom”, au fost nevoiți să aleagă echipele formate din medici și asistenți pentru Spitalul Modular Pipera.

Surse impact.ro au explicat cum se vor desfășura „detașările”. Pe rând, fiecare unitate medicală va trimite câte două echipe, adică doi medici și doi asistenți, care vor asigura îngrijiri de specialitate pacienților în ture de câte 12 ore.

Raed Arafat a dat ordinul. Ce medici sunt trimisi de la spitalele bucurestene la cel modular din Pipera
Cseke Attila si Vasile Apostol (ASSMB) viziteaza spitalul modular pentru bolnavii de Covid-19 din Pipera, Bucuresti, marti 12 octombrie 2021. Inquam Photos / George Calin

Spitalul modular Pipera a primit marți primii pacienți Covid-19

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat că primii pacienți Covid-19 vor putea fi tratați la spitalul modular din Pipera începând de marți seară. La unitatea medicală vor ajunge cei deja evaluați și care au nevoie de oxigen.

„Astă seară începe transferul primilor pacienţi în Spitalul Modular Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen. (…)

Sunt pacienţi care sunt deja evaluaţi medical, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Vin în momentul în care ştim că au nevie de internare şi oxigen”, a anunţat, marţi, Cseke Attila, după o vizită la Spitalul Modular Pipera.

Ministrul a precizat că Primăria Capitalei va suplimenta fondurile pentru această unitate medicală.

„Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Urmăriți Impact.ro și pe