Radu Banciu, moment cum rar se vede în direct la TV. Și-a pierdut de tot controlul. ”Mi-ar fi rușine”

Ioana Bucur, Gabriel Peneș / 23.01.2021, 20:22
Radu Banciu, moment cum rar se vede în direct la TV. Și-a pierdut de tot controlul. ”Mi-ar fi rușine”

Radu Banciu și-a pierdut complet controlul. Prezentatorul s-a dezlănțuit cum rar se vede în direct la TV. Cine l-a scos din minți.

Radu Banciu, protagonistul unui moment cum rar se vede în direct la TV

După ce a plecat de la B1 TV, Radu Banciu s-a îndepărtat de tot ce înseamnă politică. În cadrul noii sale emisiuni de la Look Sport, prezentatorul a avut o ieșire nervoasă surprinzătoare, la adresa unui nume mare din fotbalul românesc. Totul s-a întâmplat în direct. Radu Banciu și-a pierdut controlul și s-a dezlănțuit, criticând dur alegerea antrenorului Dan Petrescu.

„Mai rămâne să mergeţi în Mongolia, domnule Dan Petrescu. Acolo n-aţi fost. De ce nu v-aţi dus la Stoke City sau la Preston, în Championship, că atunci ne scoteam pălăria. Ne înclinam. Dar tu ai ajuns la Kayseri, mă? Unde te mai duci de aici? La o echipă din liga a doua din China? Pentru asta te-ai făcut antrenor? Mie mi-ar fi ruşine! Ce carieră e asta?”, și-a început Radu Banciu valul de critici.

„Tupeu fantastic”

Dan Petrescu sau „Bursucul”, așa cum a fost poreclit, a avut performanțe uriașe antrenând în România. Cu el pe bancă, CFR a obținut un punctaj record pentru o echipă de la noi din țară, în Liga Europa, aducând două calificări în grupele acestei competiții. În anul 2020, CFR a avut un parcurs spectaculos, dar eliminată de Sevilla, după un egal, 1-1, acasă și încă unul în deplasare, 0-0. În cele din urmă, Sevilla a ajuns să câștige Liga Europa, CFR fiind singura echipă pe care nu a învins-o.

Doar că, după fiecare plecare de la CFR, Dan Petrescu a ales mereu să antreneze echipe mici, cu rezultate slabe și lipsite de orice urmă de potențial. A mers în China, experiență ce s-a sfârșit cu o retrogradare, de pe ultimul loc, cu Guizhou Hengfeng. Acum, Petrescu a ajuns la Kayserispor, echipa de pe ultimul loc în Superligă, în momentul în care antrenorul român a început negocierile cu turcii. După ultima victorie  sub îndrumarea Bursucului, Kayserispor a urcat pe locul 17 din 21. Izbucnirea nervoasă a lui Radu Banciu a fost cauzată tocmai de discrepanța dintre atitudinea lui Petrescu față de presă și lipsa de rezultate profesionale în afara României.

„Incredibil, ai luat trei campionate cu CFR…Nu puteai să-l întrebi nimic şi a ajuns antrenor la ultima clasată dintr-un campionat care nu există. Nu mi se pare normal să te pretinzi antrenor, să ai acest tupeu fantastic de a nu răspunde presei, că atât de mare eşti, dar tu să antrenezi la Kayseri sau în China”, a mai spus Radu Banciu.

Radu Banciu, moment uluitor, în direct
De ce a plecat, de fapt, Radu Banciu de la B1 TV

De ce a plecat, de fapt, Radu Banciu de la B1 TV

Plecarea lui Radu Banciu de la B1 TV și dispariția emisiunii „Lumea lui Banciu”, ce l-a făcut celebru, a fost o surpriză pentru fanii săi. După ce s-a mutat la Look Sport, prezentatorul a explicat care a fost motivul din spatele deciziei:

„Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun, în sensul în care a fost o problemă de drepturi de autor. Eu cerusem la un moment dat voie conducerii să fac o emisiune sportivă. Am obținut acest drept. Mai făcusem emisiuni de sport, am reușit să împart cumva și capra și varza. După ce lucrurile s-au înrăutățit de la jumătatea lui martie (n.r. în contextul pandemiei), am făcut ultima emisiune de la Cluj pe data de 8 martie. Ne pregăteam de următoarea emisiune pe 15 martie, însă s-au întrerupt competițiile. Trei luni și jumătate nu am mai făcut emisiune. După acel interval, m-au contactat cei de la Look și mi-au propus să fac această emisiune, ce urma să devină cotidiană.

Am acceptat, dar neprimind acceptul de la B1. La acest sfârșit de campanie electorală, s-a pus această problemă, oricum trebuia să fac o alegere definitivă. (…) Eu am hotărât să continui pe proiectul sportiv. Deci, acestea sunt motivele. Am stat nouă ani și jumătate (n.r. la B1 TV). Până la urmă, te și uzezi. Chestiunea asta cu politica nu era pentru veșnicie. Ce mai aveai de demonstrat după nouă ani și jumătate?”, a afirmat Radu Banciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI