RADET, anunț important pentru bucureșteni. Când va da drumul la căldură

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 11:26
RADET, anunț important pentru bucureșteni. Când va da drumul la căldură

RADET se pregătește de sezonul rece și a făcut un anunț pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat. Regia a anunțat când și în ce condiții va da drumul la căldură în acest sezon.

RADET a început pregătirile pentru sezonul de iarnă, anunță reprezentanții Regiei. Aceștia susțin că RADET e pregătită din punct de vedere tehnic pentru a livra căldură bucureștenilor racordați la sistemul centralizat.

Decizia va fi luată în perioada următoare pentru că, potrivit legii, trebuie întrunite anumite condiții. Deocamdată, RADET poate livra căldură, la cerere, spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru.

Când dă RADET drumul la căldură în București

Bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă

RADET arată că este pregătită tehnic pentru începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, urmând ca decizia să fie luată când temperatura medie zilnică între orele 20:00 și 6:00 va fi mai mică sau egală cu 10 grade Celsius.

„Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcție de condițiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici”
RADET București

RADET a început încă din data de 23 septembrie 2019 încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru iarna care va veni. Meteorologii susține că bucureștenii mai au parte de câteva zile de frig, urmând ca vremea să se încălzească abia de joi.

Maximele din București nu sar, în aceste zile, de 13-15 grade Celsius, iar minimele coboară noaptea spre 4-6 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu ploaie slabă mai ales pe parcursul zilei de duminică, 6 octombrie. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări de 35… 40 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe