Rachetă căzută în Republica Moldova. Rămășițele, găsite la doar 30 de kilometri de România

Anca Manolica 05.12.2022, 19:53

Descoperire uluitoare la doar 30 de kilometri de România. Bucăți dintr-o rachetă au căzut în Republica Moldova, aproape de granița cu țara noastră, iar autoritățile au pornit cercetări pentru a vedea cu exactitate de unde provin rămășițele. Ce a transmis Ministerul de Interne de la Chișinău.

Racheta căzută în Republica Moldova

Din cauza bombardamentelor ruseşti care au avut loc luni, 5 decembrie, patrulele Poliției de Frontieră au decis să își intensifice gradul de alertă. Așadar, în cursul acestei zile, autoritățile au descoperit, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova, niște bucăți dintr-o rachetă

Deși, inițial, MAI Moldova transmisese că este vorba despre o rachetă, ulterior s-a dovedit că erau doar rămășițe. Desigur, în conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de alertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa.

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”, se arăta în comunicatul inițial emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău, potrivit deschide.md.

O echipă de geniști s-a deplasat la fața locului pentru a investiga incidentul

Ministerul Apărării de la Chișinău a informat că o echipă de geniști s-a deplasat la Briceni pentru a investiga incidentul, urmând a reveni ulterior cu informații suplimentare.

Rachetă căzută în Republica Moldova
Rachetă căzută în Republica Moldova

Zona în care au fost descoperite bucățile de rachetă, aflată la 30 de kilometri de România, a fost izolată de patrule ale poliţiei şi poliţiei de frontieră. De asemenea, la faţa locului au sosit și serviciile specializate ale Ministerului de Interne. Potrivit oamenilor din zonă, au fost auzite bubuituri, notează Pro TV Chișinău.

„Dragi cetăţeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecinţe directe şi asupra ţării noastre (..) În acelaşi timp, Moldelectrica anunţa despre perturbaţii în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă.

Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele!”, a transmis premierul Natalia Gavrilița.

Reamintim faptul că pe 31 octombrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra Ucrainei, iar una dintre acestea, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a ajuns pe teritoriul localităţii Naslavcea din Republica Moldova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...