Rabla Clasic 2020. Românii vor putea cumpăra și motociclete. Ce alte noutăți apar anul acesta

Apostol R. Ștefan 11.02.2020, 14:34
Rabla Clasic 2020. Românii vor putea cumpăra și motociclete. Ce alte noutăți apar anul acesta

Guvernul a implementat o nouă opțiune pentru programul Rabla 2020. Programul Rabla este unul dintre cele mai vechi programe, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și va avea loc în luna martie. Ce alte noutăți apar anul acesta și ce valoare are au voucherele?

Românii își vor putea cumpăra și motociclete

Costel Alexe, Ministrul mediului a anunțat marți, într-o conferință de presă, că românii își pot achiziționa și motociclete, cu ajutorul voucherelor obținute de la casarea unei mașini vechi prin programul ”Rabla Clasic”.

Voucherul de casare este în valoare de 3.500 de lei. Una dintre cele mai bune vești a programului „Rabla Clasic” este permisiunea achiziționării de motociclete.
„Sperăm că vom mulțumi românii care au așteptat de mult timp acest nou beneficiu în program”,
a spus Costel Alexe, marți, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

În cazul acesta, neapărat trebuie casată o mașină veche, ce va fi în valoare de 3.500 de lei. Suma a fost stabilită pentru a fi creată dreptate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete, explică Ministrul Mediului.

Voucherul va reprezenta 10% din valoarea unui vehicul. Ministrul a anunțat și o creștere a eco-bonusului pentru mașinile hibride convenționale, cele care nu se încarcă la priză, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei. Acesta spune că în urma noilor prevederi din program, suma maximă decontată prin ”Rabla Clasic” poate atinge 2.000 de euro în cazul persoanelor care își cumpără un nou autoturism ce respectă două eco-bonusuri.

Rabla Clasic 2020. Românii își vor putea cumpăra și motociclete. Ce alte noutăți apar anul acesta
Rabla Clasic 2020. Românii își vor putea cumpăra și motociclete. Ce alte noutăți apar anul acesta.

Costel Alexe: „Vrem cât mai multe mașini electrice în traficul urban din țară” 

„Dacă un român va alege să cumpere o mașină hibrid convențional cu pragul de emisie de 96 CO2, a avea decontat din costul total al autoturismului 2.000 de euro. Eco-bonusurile pot fi combinate între ele și se adaugă la prima casare”, a justificat ministrul.

Primele vor fi la fel ca anul trecut: 10.000 de euro pentru cumpărarea unui automobil full electric și 4.500 de euro pentru un automobil hibrid, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou. Bugetul ar permite astfel cumpărarea a 2.500 de automobile full electric și 400 de hibride. Ce e nou la Rabla Plus? În primul rând condiția de a nu înstrăina mașina cel puțin un an”, a mai spus Ministrul Mediului.

Urmăriți Impact.ro și pe