Putin pune presiune pe oligarhii ruși. Ce le-a cerut la reuniunea organizată în prezența elitei din domeniul afacerilor

Badea Violeta 16.03.2023, 16:40
Putin pune presiune pe oligarhii ruși. Ce le-a cerut la reuniunea organizată în prezența elitei din domeniul afacerilor

Economia Rusiei a avut și încă are de suferit din cauza sancțiunilor impuse de puterile Occidentale, iar regimul lui Vladimir Putin ar putea fi cât de curând contestat și de către ruși. Pentru a nu se ajunge aici, liderul de la Kremlin s-a gândit la o nouă strategie. Iată ce plan a pus la cale președintele rus!

Cum vrea Vladimir Putin să mențină economia Rusiei pe linia de plutire?

Anul trecut, pe data de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, apoi au urmat sancțiuni usturătoare împotriva țării conduse de Vladimir Putin. Tocmai din acest motiv, situația economică a Rusiei nu este una tocmai bună.

Momentan, acest lucru nu este încă atât de vizibil, în contextul în care rușii au avut de câștigat bani din comerțul cu resurse energetice, însă problemele economice se vor accentua în timp. Pentru a evita dezastrul, liderul de la Kremlin a pregătit un plan.

Acesta le-a cerut miliardarii ruși să pună patriotismul mai presus de profit și să investească acasă pentru a susține economia în fața sancțiunilor occidentale. Totodată, Putin le-a mai spus acestora că rolul lor nu este doar de a face bani, ci și de a susține societatea.

„Un antreprenor responsabil este un adevărat cetățean al Rusiei, al țării sale, un cetățean care înțelege și acționează în interesul acesteia”, a spus președintele rus, potrivit Reuters.

Citește și Rusia are un nou aliat în războiul din Ucraina. Statul care se alătură conflictului și promite să îl susțină pe Vladimir Putin!

Vladimir Putin apeleaza la o noua strategie care ii implica pe oligarhii rusi
Vladimir Putin

Cine sunt miliardarii ruși care au asistat la discuția cu Vladimir Putin

Printre oligarhii care s-au întâlnit cu Vladimir Putin se numără Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Alexei Mordashov, German Khan, Viktor Vekselberg, Viktor Rashnikov, Andrei Melnichenko şi Dmitry Mazepin, potrivit imaginilor difuzate de mass media rusească.

Liderul de la Kremlin le-a spus liderilor de business că Rusia se confruntă cu un „război al sancţiunilor”. Totuși, acesta i-a asigurat pe oamenii de afaceri ruși că țara a reuşit să îşi reorienteze rapid economia spre statele care nu au impus sancţiuni.

Citește și Vladimir Putin apelează la o nouă strategie. Ce plan are pentru a menține economia Rusiei pe linia de plutire, în ciuda restricțiilor Occidentului!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...