Putin, mesaj tulburător pentru Zelenski. Ce i-a scris președintele ucrainean în biletul de pace. Liderul rus a răbufnit

Ioana Bucur 28.03.2022, 15:32
Putin, mesaj tulburător pentru Zelenski. Ce i-a scris președintele ucrainean în biletul de pace. Liderul rus a răbufnit

Ziua 33 a războiului din Ucraina aduce noi dezvăluiri din spatele negocierilor secrete purtate între cele două state. Potrivit jurnaliștilor de la The Times, liderul de la Kremlin a primit un bilet scris de mână de președintele de la Kiev ce l-ar fi scos din minți. Ce mesaj tulburător a avut Vladimir Putin pentru Volodimir Zelenski și cine a fost cel care a mers până la Moscova.

Cum ar fi reacționat Putin când când a primit un bilet scris de Zelenski

Europa așteaptă, fără prea mari speranțe, rezultatul noii runde de negocieri, în format fizic, nu online, dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei, ce ar urma să aibă loc în Turcia. Între timp, se pare că între liderii celor două state ar avut loc o încercare de comunicare.

Jurnaliștii de la The Times au scris despre un avion privat Hawker 800XP ce a decolat săptămna trecută de pe Aeroportul Atatürk din Istanbul și care a traversat Marea Neagră, intrând în spațiul aerian al Rusiei în apropiere de Sochi. La puțin timp după acel moment, aeronava și-a dezactivat sistemul de localizare.

Câteva ore mai târziu, același avion decola de pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, întorcându-se la Istanbul. Potrivit sursei citate, la bord ar fi fost nimeni altul decât Roman Abramovici, fostul patron Chelsea și cel care a devenit mesagerul neoficial al lui Vladimir Putin în negocierile de pace cu Ucraina.

În Moscova, Abramovici s-ar fi întâlnit cu liderul de la Kremlin și i-ar fi înmânat un bilet scris de mână de Volodimir Zelenski subliniind termenii pe care Ucraina i-ar lua în considerare pentru a pune capăt războiului. Jurnaliștii The Times scriu că în momentul în care a văzut hârtia, Putin ar fi răbufnit, răspunsul lui fiind: „Spune-i că o să-i distrug”.

Putin, mesaj tulburător pentru Zelenski. Ce i-a scris președintele ucrainean în biletul de pace. Liderul rus a răbufnit
Volodimir Zelenski

O nouă rundă de negocieri

Potrivit CNN, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, „au convenit că următoarea întâlnire a delegaţiilor ruse şi ucrainene va avea loc la Istanbul”. Purtătorul de cuvânt al președintelui turc, Ibrahim Kalin, a anunțat că negocierile ar urma să înceapă marți.

Erdogan şi Putin au discutat despre „cea mai recentă situaţie din războiul Rusia-Ucraina” şi despre eforturile de negociere dintre Rusia şi Ucraina, conform comunicatului.

„În timpul întâlnirii, preşedintele Erdogan a subliniat necesitatea încetării focului şi stabilirii păcii între Rusia şi Ucraina cât mai curând posibil şi îmbunătăţirii situaţiei umanitare din regiune şi a afirmat că Turcia va continua să contribuie în orice mod posibil pe parcursul acestui proces”, se precizează în comunicat.

David Arahamia, membru al echipei de negociere a Ucrainei, a declarat, tot duminică, că întâlnirea va avea loc luni. Rundele anterioare de negocieri nu au avut rezultatele dorite.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...