Putin în corzi. Se poate confrunta cu o lovitură de stat militară dacă ”apasă butonul roșu”

Mihnea Tălău 06.10.2022, 10:27
Putin în corzi. Se poate confrunta cu o lovitură de stat militară dacă ”apasă butonul roșu”

Un expert militar consideră că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar trebui să demisioneze sau să moară dacă ar încerca să apese pe butonul roșu, iar răzvrătirea elitei ruse ar fi cel mai probabil răspuns la acest scenariu.

„O revoltă militară este cel mai probabil sfârșit pentru domnia lui Putin”

Vladimir Putin va fi probabil răsturnat de elita militară a Moscovei dacă va ordona un atac nuclear asupra Ucrainei, a sugerat un expert de renume.

Sursa britanică, care consiliază guvernele cu privire la Rusia, insistă asupra faptului că președintele rus ar fi la capătul unei lovituri de stat de la Kremlin dacă ar încerca să pună mâna pe butonul roșu.

„O revoltă militară este cel mai probabil sfârșit pentru domnia lui Putin”, a declarat sursa pentru Daily Mirror.

Se înțelege că elita rusă consideră în prezent că poziția nucleară a lui Putin se dovedește eficientă împotriva Occidentului, potrivit expertului.

Dar, dacă va ordona o lovitură reală, ofițerii superiori se vor răzvrăti și se vor mobiliza împotriva Kremlinului, forțându-l pe Putin să demisioneze sau să moară.

„Confruntați cu nesăbuința lui Putin și cu necesitatea de a preveni utilizarea armelor nucleare, este foarte probabil ca militarii să organizeze o lovitură de stat pentru a-l detrona.

Al doilea grup cel mai probabil este reprezentat de Administrația prezidențială a lui Putin, formată din acoliți, foști spioni KGB și foști militari, condusă de Evgeny Viktorovich Prigozhin. Până în prezent, ei cred că declarațiile sale privind bomba nucleară își ating scopul”, a mai spus expertul militar.

Avertisment CIA. Putin ar putea folosi armă nucleară tactică sau de mică putere în Ucraina

Cine poate fi înlocuitorul lui Putin

Acesta consideră că cel mai probabil înlocuitor va fi Prigozhin, confidentul lui Putin, în vârstă de 61 de ani, supranumit ”Bucătarul lui Putin”, deoarece firma sa de catering de lux a lucrat pentru el.

Acesta are legături strânse cu spionii GRU din Moscova și a fondat grupul mercenar Wagner Group, supranumit „armata privată a lui Putin”.

Alte posibile finaluri includ „revolte populare, dezordine, insurecție și desprinderea de Siberia, regiunile din Extremul Orient și Extremul Nord”.

Mai mult, experții militari sunt de părere că Putin are în vedere atacuri ale forțelor speciale asupra infrastructurii occidentale, similare cu breșele de la gazoductele Nord 1 și 2.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...