Putin a dat startul campaniei de recrutare. Este anunțul momentului, câți ruși sunt chemați la arme

Ionuț Vieru 01.04.2023, 21:06
Putin a dat startul campaniei de recrutare. Este anunțul momentului, câți ruși sunt chemați la arme

Anunțul momentului dat de Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a început o campanie de recrutare. Decretul privind această operațiune a fost semnat chiar de liderul rus și îl citează pe contraamiralul Vladimir Țimlianski din Marele Stat-Major.

Putin a început campania de recrutare

În Rusia a început campania de recrutare, potrivit căreia sunt chemați circa 147.000 de tineri din cei 700.000 încorporabili. Totodată, Țimlianski a precizat că noii recruți nu vor fi trimiși să lupte împotriva Ucrainei.

Această campanie de recrutare este prima din cele două programate anul acesta și se va încheia în vară, pe data de 15 iulie. De precizat este faptul că serviciul militar de cel puțin peste un an este obligatoriu pe bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 27 ani.

În luna septembrie a anului trecut, Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială în Rusia. Atunci, Serghei Șoigu, Ministrul Apărării, a precizat că Rusia va recruta 300.000 de rezerviști.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a „a întârziat anunțarea celui de-al doilea val de mobilizare încă din ianuarie și se pare că se dublează pe „mobilizarea discretă” pentru a evita să genereze posibile tulburări în Rusia”, potrivit Institute for the Study of War.

Citește și: A început numărătoarea inversă pentru contraofensiva Ucrainei. De ce îi este frică lui Putin

Vladimir Putin a început campania de recrutare
Vladimir Putin a început campania de recrutare

Vladimir Putin și vizita sa în Mariupol

În luna martie a acestui an, Vladimir Putin a efectuat o vizită surpriză în Mariupol și Crimeea. Liderul rus a zburat cu elicopterul în orașul din sud-estul Ucrainei pentru o „vizită de lucru”, potrivit presei din Rusia. Acesta a vizitat mai multe locuri din oraș și a vorbit cu locuitorii.

Vizita președintelui rus a stârnit reacții furioase din partea Ucrainei. Ministrul Apărării a precizat că vizita lui a avut loc în timpul nopții, „așa cum îi stă bine unui hoț”.

„Așa cum îi stă bine unui hoț, Putin a vizitat Mariupolul ucrainean sub acoperirea nopții. În primul rând, este mai sigur. De asemenea, întunericul îi permite să evidențieze ceea ce vrea să arate și ține departe de ochii curioșilor orașul pe care armata sa l-a distrus complet și pe puținii săi locuitori supraviețuitori”, a declarat Ministerul Apărării.

Citește și: Lovitura de grație pentru Vladimir Putin. Anunț la unison în presa internațională: ‘Vor lua țara înapoi’

Vizita a fost criticată și de consiliul orășenesc exilat din Mariupol, care a subliniat că distrugerea orașului din cauza deciziei lui Putin de a ocupa Ucraina.

„Criminalul internațional Putin a vizitat Mariupolul ocupat. El a urmărit «reconstrucția orașului» noaptea. Probabil pentru a nu vedea orașul, ucis de «eliberarea» sa, la lumina zilei”, a declarat consiliul municipal într-o postare pe Telegram.

Urmăriți Impact.ro și pe