Puterea secretă a Crăciuniţei. De ce este bine să ai această floare în casă de sărbători

Beatrice Dumitru 04.12.2021, 18:26
Puterea secretă a Crăciuniţei. De ce este bine să ai această floare în casă de sărbători

Crăciunița face parte din decorul de Crăciun și nu lipsește din casele românilor în perioada Sărbătorilor de iarnă. Se spune că această floare înflorește doar de Crăciun, fiind cunoscută și ca „Steaua Crăciunului” sau ”Floarea Nopții Sfinte”. Dar nu toată lumea știe despre puterea secretă a Crăciuniței și de ce este bine să ai această floare în casă de sărbători.

De ce este bine să ai o Crăciuniță în casă de Crăciun

Crăciunița a fost cultivată pentru prima dată în America Centrală, mai exact în sudul Mexicului și este deosebit de cunoscută pentru frunzele sale roșii și verzi. Numele Poinsettia din limba engleză provine de la Joel Roberts Poinsett, primul ambasador al Statelor Unite în Mexic, despre care se spune că a dus floarea în SUA, în anii 1820.

Puterea secretă a Crăciuniţei. De ce este bine să ai această floare în casă de sărbători
Puterea secretă a Crăciuniței.

Crăciuniță este achiziționată de foarte multe persoane în preajma sărbătorii Crăciunului pentru a le înfrumuseța casele, dar mai este un motiv pentru care această floare nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că cei care au o Crăciuniță atrag norocul și vor petrece sărbători frumoase și liniștite, fiind considerată simbolul credinței, purității și încrederii.

Care este legenda Crăciuniței

Se spune că exista o fată săracă pe nume Pepita, care nu avea ce cadou să ofere pruncului Iisus la slujba de Crăciun. Fata era foarte tristă din această cauză și s-a gândit să culeagă câteva buruieni de pe marginea drumului, a făcut un buchet și s-a dus rușinată la biserică. A îngenuncheat și a pus buchetul lângă scena Nașterii Domnului și imediat buruienile au înflorit, uimind pe toată lumea cu florile lor mari și roșii. De-atunci i-a rămas numele de Floarea Nopții Sfinte sau Crăciunița.

Forma florilor și frunzele Crăciuniței seamănă cu o stea, din acest motiv este asociată cu Steaua de la Betleem, cea care i-a condus pe cei trei magi către Iisus. Frunzele sale roșii simbolizează sângele lui Hristos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...