Pune puțin oțet în apa în care speli cireșele. Efectul e cu adevărat genial

Iancu Andreea 14.05.2022, 13:38
Pune puțin oțet în apa în care speli cireșele. Efectul e cu adevărat genial

Fermierii aleg să folosească o serie de produse chimice pentru ca producția lor să fie generoasă și mai cu seamă păzită de dăunători. Însă acestea pot dăuna atunci când sunt consumate fructele sau legumele tratate cu diferite chimicale. Poți folosi însă un truc simplu, cu oțet și apă, care este extrem de util în special când speli cireșele, unele dintre fructele adorate în sezonul cald. Vei observa o schimbare notabilă.

Ce se întâmplă dacă pui oțet în apă, când speli cireșele

O mulțime de ingrediente pe care le regăsești în bucătăria ta te pot ajuta să scoți pesticidele din fructe, aceste substanțe nocive pentru sănătatea noastră. Dacă îți dorești să te bucuri în continuare de fructe și legume savuroase, dar te temi să nu conțină substanțe chimice, ai nevoie să apelezi la o soluție simplă. Dacă pui puțin oțet în apa în care speli alimentele, vei descoperi efectul nebănuit al acestui amestec banal.

Cireșele și căpșunele sunt fructele cele mai îndrăgite în sezonul cald, chiar dacă unele dintre ele se mai găsesc pe rafturile magazinelor și în extrasezon. Totuși, este indicat ca, indiferent de momentul din an în care le consumăm, să avem grijă la substanțele nocive pe care le pot conține. Folosind un amestec simplu, pe bază de oțet, vei descoperi că poți îndepărta chimicalele. Ai nevoie doar de oțet alimentar, bicarbonat de sodiu și apă caldă.

Ce se întâmplă dacă pui oțet în apa în care speli cireșele
Soluția simplă care elimină pesticidele din alimente

Soluția simplă care elimină pesticidele din alimente

Ceea ce ai de făcut este să lași fructele în soluția obținută pentru câteva secunde, pentru ca apoi să le clătești cu apă, cât mai bine. Vei vedea că inclusiv apa în care cireșele, căpșunele sau orice alte fructe și alimente ai spălat, își va schimba culoarea.

„Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune. Încercăm să le spălăm și mare parte din aceste pesticide se solubilizează în apă caldă, la o temperatură minimă de 35 de grade, în care se adaugă oțet alimentar, nu oțet balsamic, și bicarbonat de sodiu.

În această soluție caldă le ținem câteva secunde, nu prea mult pentru că preiau gustul oțetului, apoi clătim foarte bine și vom vedea că apa în care le-a spălat își schimbă culoarea.”, a explicat specialistul Lygia Alexandrescu la Antena 3.

Lista alimentelor cu cel mai mare conținut de pesticide

Reprezentanții ANSVSA au menționat în cadrul unei liste întocmite de către instituție, care sunt fructele și legumele cu un conținut ridicat de pesticide. Potrivit acestora, strugurii și roșiile conțin între două și șapte pesticide, în timp ce 98% dintre cartofii testați și merele verificate au cel puțin o substanță periculoasă. De aceea, se recomandă atenție sporită la spălarea produselor precum:

  • cartofii
  • merele
  • nectarinele/ piersicile
  • strugurii
  • rosiile/ rosiile cherry
  • căpșunele
  • castraveții
  • ardeiul gras
  • cireșele
  • țelina

Fructele și legumele cu cele mai puține pesticide:

  • avocado
  • porumb
  • varză
  • ceapă
  • sparanghel
  • vinete
  • ananas
  • mango
  • papaya
  • kiwi
  • pepene galben
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...