Pune bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul gospodinelor de la țară care nu dă greș

Ana Anitoiu 18.10.2020, 08:39
Pune bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul gospodinelor de la țară care nu dă greș

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la pregătirea cărnii. Un truc al gospodinelor de la țară are un efect uimitor și nu dă greș.

Când trebuie să pui bicarbonat de sodiu pe carne și din ce motiv

În cazul în care bucățile de carne ce ar trebui să fie gătite par mai tari, fibroase ori ațoase și există riscul ca acestea să se întărească și mai mult, în timpul preparării termice, acestea nu trebuie să fie aruncate. Un truc cu bicarbonat de sodiu le va salva și le va face delicioase.

Tot ce trebuie făcut este să se acopere carnea cu bicarbonat de sodiu, la fel cum se îmbracă în făină un șnițel ori o chiftea. Apoi, acestea se lasă la frigider timp de trei până la cinci ore.

Ulterior, bucățile de carne trebuie să fie spălate bine, astfel încât să nu rămână bicarbonat de sodiu pe ele. Abia apoi pot fi gătite, conform preferințelor. Acest truc le redă frăgezimea, înainte de a fi preparate după bunul plac al fiecăruia.

Pune bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul gospodinelor de la țară care nu dă greș
Pune bicarbonat de sodiu pe carne. Trucul gospodinelor de la țară care nu dă greș

Un alt truc cu bicarbonat de sodiu, în bucătărie

De asemenea, bicarbonatul de sodiu vine în ajutor, în bucătărie, mai ales că cele mai multe rețete cu carne au la baza ceapă călită ori caramelizată. Un alt truc cu acest ingredient este extrem de util.

Cum timpul este prețios, toți cei cărora le place să gătească cu ceapă ar trebui să știe un truc excelent, ce va scurta durata preparării. Secretul este adăugarea unui sfert de linguriță cu bicarbonat de sodiu, la o jumătate de kilogram de ceapă.

În acest fel, procesul de prăjire și caramelizare a cepei va fi accelerat, iar gustul va fi minunat. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei.

De altfel, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la pregătirea cartofilor copți. Rezultatul este delicios. Acest ingredient ajută cartofii să iasă cu o crustă crocantă, chiar dacă urmează să fie prăjiți sau copți.

O altă garnitură lângă o friptură fragedă poate fi mazărea. Și aceasta poate fi gătită mai repede, precum și mai sănătos, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

În acest caz, se procedează foarte simplu. Se adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care fierbe mazărea. Astfel, timpul de gătire va fi de două ori mai scurt. În plus, vitaminele din mazăre nu se pierd la fierberea cu bicarbonat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...