Punctul de pensie, majorat de la 1 ianuarie 2022. Ce valoare va avea

Nicu Stan 29.09.2021, 14:58
Punctul de pensie, majorat de la 1 ianuarie 2022. Ce valoare va avea

Punctul de pensie ar putea fi majorat de la 1 ianuarie 2022. Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, a spus cu cât ar putea crește puctul de pensie anul viitor. Cu cât ar putea crește punctul de pensie, vedeți în articolul de mai jos.

Vești proaste pentru pensionari. Anul acesta nu se măresc pensiile. Când ar urma prima majorare

Sunt vești proaste pentru pensionarii după ce ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat că anul acesta pensiile nu vor crește. Motivul este acela că statul nu își permite, după cum spune Ministrul Finanțelor.

Pensionarii trebuie să mai aștepte până anul viitor, când punctul de pensie ar putea să se majoreze.

Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, spune ca nu sunt bani de marirea pensiilor acum
Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, spune ca nu sunt bani de marirea pensiilor acum

Creșterea pensiilor, complicată

”E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Se vrea respectarea Legii Pensiillor

Ne dorim ca aceea lege (n.red. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere”, a declarat Dan Vîlceanu, potrivit Antena 3.

Cu cât s-ar putea majora punctul de pensie

Ministrul Finanțelor a spus cam care ar fi variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări acesta.

”Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie”, a spus Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu, despre pensii și alocații

Și premierul Florin Cîțu a spus că pensiile și alocațiilecopiilor vor crește de la 1 ianuarie 2022.

 ”De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, conform sursei citate.

Majorările ar trebui să depășească inflația

Florin Cîțu a adăugat că majorarea întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică.

Urmăriți Impact.ro și pe