PSD vrea majorarea salariului minim brut. La ce sumă ar ajunge veniturile românilor în urma măririi

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 06.09.2021, 20:57
PSD vrea majorarea salariului minim brut. La ce sumă ar ajunge veniturile românilor în urma măririi

Cu doar câteva luni înainte de ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai dificile ierni din ultimii ani, pe fondul scumpirilor energiei electrice și a gazelor, PSD vrea majorarea salariului minim brut. La cât vor social-democrații să ajungă veniturile românilor.

Majorarea veniturilor românilor, o necesitate: „Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie”

Un comunicat recent al Partidului Social Democrat anunță dorința PSD de a majora salariul minim brut, măsură considerată o necesitate imediată, ca urmare a scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități.

„În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere”, potrivit unui comunicat al PSD.

PSD vrea majorarea salariului minim brut

La ce valoare ar ajunge veniturile românilor

PSD cere creșterea salariului minim brut pe economie de la 2.300 de lei, cât este în prezent, la 2.500 de lei, „concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii”.

„Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

Astfel, după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, Partidul Social Democrat va iniția un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor”, se menționează în comunicatul transmis de social-democrați.

Cîțu vrea aprobarea Legii consumatorului vulnerabil: „Voi cere în Biroul Politic Naţional al PNL să pot să îmi asum eu răspunderea la Guvern pe această lege”

Florin Cîţu susține că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână.

„În perioada următoare trebuie să aprobăm Legea consumatorului vulnerabil şi vă spun că, dacă Parlamentul României nu aprobă într-o săptămână, voi cere în Biroul Politic Naţional al PNL să pot să îmi asum eu răspunderea la Guvern pe această lege pentru că văd că se ţin BPR pe la 11 noaptea, pe la 12, dar niciodată nu se ţin pentru Legea consumatorului vulnerabil, se ţin pentru altceva”, a declarat luni seara, Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că urmează să fie aprobată şi o ordonanţă de urgenţă care acordă compensaţii pentru facturile românilor: „Avem de aprobat ordonanţa de urgenţă care compensează o parte din facturile românilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe