PSD, acuzat ca și-a pus oamenii să supravegheze alegerile în Teleorman

Claudiu Surmei 02.04.2019, 14:10
PSD, acuzat ca și-a pus oamenii să supravegheze alegerile în Teleorman

PSD este acuzat că și-a pus oamenii să spuravegheze alegerile europarlamentare în județul Teleorman. Acuzațiile vin din partea lui Aurel Fierăscu, membru PLUS, după ce Biroul Electoral Central a decis ca la conducerea BEJ Teleorman să fie numită judecătoarea Gabriela Rotaru.

Aurel Fierăscu susține că judecătoarea Gabriela Rotaru, care a fost numită la conducerea BEJ Teleorman pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai, se află în conflict de interese cu PSD. Soțul acesteia este angajatul unei companii locale care se află în subordinea admistrației conduse de PSD, ceea ce ar putea face ca judecătoarea să fie subiectivă.

Membrul PLUS a depus o contestație la Biroul Electoral Central în care a precizat că „soțul judecătoarei Rotaru este angajat la S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare Alexandria SRL, înființată de Consiliul Local al Municipiului Alexandria”, iar viceprimarul din Alexandria, Ioan Augustin, se află pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Contestația cu privire la supravegherea alegerilor din Teleorman a fost respinsă

În contestația depusă la Biroul Electoral Central se arată că „dată fiind relația de serviciu dintre soțul doamnei Rotaru Viorica Gabriela și candidatul Augustin Ioan, deciziile pe care aceasta ar trebui să le ia în calitate de președinte al Biroului Electoral Județean Teleorman ar putea fi afectate de rațiuni subiective.”

Contestația lui Aurel Fierăscu a fost respinsă de BEC pe motiv că nu este depusă de un partid, o alianță politică sau de un candidat la alegerile europarlamentare.

Biroul Electoral Județean, la conducerea căruia a fost numită judecătoarea Gabriela Rotaru, va analiza contestațiile care vor fi depuse la nivel local după alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe