PSD nu va vota legea certificatului verde obligatoriu pentru angajații din sănătate. ”Nu ne permitem să pierdem nici unul”

Nicu Stan 26.10.2021, 17:01

PSD nu va vota legea certificatului verde obligatoriu pentru angajații din sănătate. Senatorul PSD Florian Bodog a anunţat astăzi că social-democraţii nu susțin proiectul de lege prin care salariații din domeniul medical care nu se vaccinează pot fi suspendaţi pe o perioadă de 30 de zile.

PSD nu susține legea prin care angajații din Sănătate sunt obligați să se vaccineze

PSD a anunțat că nu susține proiectul de lege prin care angajații din Sănătate pot fi suspendați pentru o perioadă de 30 de zile în cazul în care nu se vaccinează împotriva coronavirusului.

Astfel, Florian Bodog, senator PSD, a anunțat că partidul său nu susține proiectul de lege prin care angajaţii din domeniul medical care nu sunt vaccinaţi pot fi suspendaţi pe o perioadă de 30 de zile.

Florian Bodog nu vrea suspendarea pentru 30 de zile a cadrelor medicale nevaccinate
Florian Bodog nu vrea suspendarea pentru 30 de zile a cadrelor medicale nevaccinate

România nu-și permite să tragă pe dreapta actorii principali care luptă cu pandemia

Florin Bodog a adăugat că în plin vârf pandemic “nu ne putem permite să renunţăm la vreunul dintre actorii care acordă asistenţă medicală“.

Soluţia PSD a fost ca testele să fie decontate de stat. Suntem într-o criză de sănătate publică, o criză medicală, nu ne permitem să pierdem niciun medic, nicio asistentă medicală de la patul bolnavului”, a motivat el poziţia social-democraţilor, potrivit Agerpres.

PSD nu este de acord cu reglementările Certificatului Verde

Întrebat dacă partidul pe care îl reprezintă este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, Bodog a menţionat:

“Introducerea certificatului verde la locul de muncă este o măsură care s-a aplicat şi în alte state. Nu suntem de acord cu modul în care este reglementat în momentul de faţă certificatul verde. Practic, s-a trecut peste decizia europeană să poţi să beneficiezi de certificat verde chiar dacă eşti testat. La noi nu se ia în considerare acest lucru, motiv pentru care nu susţin acest lucru”.

Valeriu Gheorghiță, îndemn la vaccinare

Pe de altă parte, vaccinarea națională a înregistrat zilel trecut un recrod de români vaccinați, opremieră pentru țara noastră.

”În ultimele trei zile, întreaga ţară a fost într-un maraton de vaccinare pentru că, în ultimele 72 de ore, la nivel naţional, peste 360.000 de doze au fost administrate. Sunt peste 260.000 de persoane care au venit pentru doza 1, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele patru săptămâni cu doza 1. Este o creştere extrem de importantă şi de dorit a numărului de persoane care în aceste zile s-au adresat către centrele de vaccinare.

S-a ajuns la 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte

Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40% rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani”, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă, potrivit news.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe