PSD, mesaj important pentru toți românii! Reacția de ultimă oră a partidului

Diana Radu 10.06.2020, 14:06
PSD, mesaj important pentru toți românii! Reacția de ultimă oră a partidului

După ce Klaus Iohannis a decis marți ca starea de alertă să fie prelungită până pe data de 15 iulie pe teritoriul României, PSD a reacționat dur. Partidul de stânga susține că această prelungire nu face decât „să pună definitiv pe butuci” mii de firme.

PSD se opune prelungirii stării de alertă

Klaus Iohannis consideră că este prea devreme pentru relaxarea tuturor restricțiilor, drept pentru care este pentru prelugirea stării de aleră, care ar urma să expire pe data de 15 iunie.

„Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument. Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit legii, starea de alertă poate fi prelungită cu alte maximum 30 de zile, doar după ce este aprobată de Ludovic Orban, Nelu Tătaru și ceilalți membrii ai Guvernului. Apoi, aceasta trebuie să treacă și de Parlament. De asemenea, există varianta ca prelungirea să fie contestată de CCR.

PSD se opune categoric prelungirii stării de alertă, deoare consideră că va duce la falimentarea a mii de firme, ceea ce va duce la o creștere a numărului de șomeri. De asemenea, social-democrații îl acuză pe Orban că nu se ține de promisiunea de a reporni economia după 15 iunie.

psd, stare de alerta, klaus iohannis
PSD se opune prelungirii stării de alertă

„Prelungirea stării de alertă pune definitiv pe butuci mii de firme şi produce sute de mii de şomeri, dar, în loc de planul relansării economice, Orban face turul berilor pe la terase. Antreprenorii sunt disperaţi după ce Orban şi Iohannis le-au servit clasica lecţie liberală ‘una bem, alta fumăm’. Guvernul s-a bătut cu pumnul în piept că din 15 iunie reporneşte zonele cele mai chinuite ale economiei, turism şi HORECA, preşedintele le-a spus ieri, rânjind, nicht. Nu măsuri de susţinere fiscală, nu credite bancare, da restricţii în continuare”, se arată într-un mesaj al PSD publicat miercuri pe Facebook.

Și ALDE a anunțat luni că nu va susține în parlament prelungirea stării de alertă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus luni că este puțin probabil ca după 15 iunie să nu fie prelungită starea de alertă, având în vedere evoluția epidemiei, faptul că au apărut focare noi de infecție și că încă există o transmitere comunitară a virusului.

Prelungirea stării de urgență impune respectarea anumitor măsuri în continuare, precum purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Urmăriți Impact.ro și pe