PSD, lovitură cruntă! Care este de fapt decizia românilor, conform sondajului IMAS

PSD, lovitură cruntă! Care este de fapt decizia românilor, conform sondajului IMAS

Sondajul IMAS realizat pe luna iunie, arată că românii ar vota la alegerile parlamentare cu PNL în proporție de 33%, în timp ce doar 21,9% ar vota cu PSD. Opțiunile românilor s-au schimbat radical din luna mai și până acum, atunci când nu exista un avataj atât de mare pentru PNL.

Cu cine vor vota românii la alegerile parlamentare, conform sondajului IMAS

În luna mai, românii au spus că ar vota la alegerile parlamentare în proporție de 32,6% cu PNL și 23% cu PSD-ul, potrivit sonadajului IMAS, realizat la cererea Europa FM. Acum, în luna iunie, PNL a reușit să înregistreze cel mai bun procentaj, după ce a scăzut constant de la 47%, din ianuarie până în luna mai. În luna februarie PSD-ul avea un maxim de 25,8% de procente.

USR s-a poziționat în top trei în ceea ce privește opțiunea românilor pentru parlamentare cu un procent de 12,3% față de 11,6% cât avea luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. PLUS a înregistrat 5,8% din opțiunile de vot.

sondaj imas, alegeri parlamentare, psd

Sondaj IMAS pentru alegerile parlamentare. sursă foto: Europa FM

Pro România a stagnat în această lună la 11,2%, fiind al patrulea în ierarhia politică. Însă, în lunile precedente s-a bucurat de un scor mult mai mare. Pe ultima poziția se află UDMR cu 3,4% din opțiunile de vot. ALDE ocupă penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot. PMP este creditat cu 4,7%.

Sondajul IMAS a fost realizat la cererea Europa FM în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

Când au loc alegerile parlamentare 2020

Ludovic Orban spune că alegerile parlamentare ar putea fi organizare chiar de „Moș Nicolae”, adică pe 6 decembrie. Acestea sunt niște date orientative, deoarece totul se poate schimba în funcție de evoluția pandemiei. Tot în funcție de acest criteriu se va stabili dacă se va organiza sau nu campanii electorale.

„În ce privește alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trbuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă permire organizarea unei campanii”, a spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI