SPECIAL

PSD îl acuză pe primarul Brașovului de minciună și că a cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane lei: „Am și înaintat acțiuni pentru calomnie”

Gabriela del Pupo 19.09.2022, 20:03
PSD îl acuză pe primarul Brașovului de minciună și că a cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane lei: „Am și înaintat acțiuni pentru calomnie”

Acuze grave aduse primarului Brașovului de către liderul local PSD care vrea ca raportul Curții de Conturi privind finațarea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște să fie făcut public. Scandalul trenează de ceva timp iar pe numele actualului primar a fost depusă chiar o plângere la DNA în luna iunie pentru că ar fi făcut încă parte din asociația finanțată de Primărie conform presei locale. Impact.ro a stat de vorbă cu Allen Coliban care la rândul său a intentat un proces pentru calomnie și care a explicat pentru publicația noastră care au fost concluziile în urma controlului de anul acesta efectuat de Curtea de Conturi.

Ce nereguli au fost descoperite de Curtea de Conturi?

Allen Coliban spune că deciziile privind finanțarea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște au fost luate în ședințele de Consiliu Local și nu reprezintă o noutate pentru membrii PSD din administrația locală. Tocmai din acest motiv primarul Brașovului intenționează să contracareze atacurile la adresa sa cu o acțiune în instanță.

„Au fost ședințe în Consiliul Local pentru aprobarea finanțării, dincolo de acest lucru există raportul anual al Curții de Conturi. Este absolut normal și se ajută și pe noi să avem o verificare pe legalitate. În controlul de anul acesta, una dintre măsuri a fost să constituim o comisie care să analizeze felul în care s-au făcut decontările și cheltuială cu cheltuială, să avem analiza și să recuperăm eventuale sume. Este vorba despre un raport pe modul în care s-au făcut cheltuielile de anul trecut.

Nu este vorba despre un prejudiciu de 3,5 milioane, motiv pentru care am și înaintat acțiuni pentru calomnie împotriva celor din PSD care și-au permis astfel de afirmații.

3,5 milioane de lei a fost suma totală alocată prin hotărâre de Consiliu Local în baza legii 69 care permite finanțarea programelor de performanță.” spune primarul Brașovului.

Edilul nu neagă faptul că în raportul Curții de Conturi s-au constatat nereguli dar precizează faptul că sumele sunt infime iar prejudiciul poate fi recuperat de Primărie.

„Discuțiile cu Curtea de Conturi au fost în analiza atât a cadrului acordării acestei finanțări cât și a încadrării legale a anumitor tipuri de cheltuieli. Ni s-a spus în analiză, în cele două luni cât a stat Curtea de Conturi în control, că nu ar fi trebuit să le dăm birouri sau 5 calculatoare și că ar trebui să recuperăm niște prejudicii. Vorbeam de sume de câteva mii de lei, în nici un caz nu discutăm că finanțarea este ilegală sau despre suma totală ca fiind un prejudiciu.

Prima măsură a fost să ajustăm cadrul astfel încât să îl completăm cu un ghid, a fost și aprobat de Consiliul Local. A rămas să luăm toate cheltuielile la rând să vedem dacă este ceva ce nu trebuia cheltuit din banul public.” mai spune Allen Colibain.

 

Ioan Marginean, Allen Coliban, Ilie Stan. Foto: newsbv.ro

„L-am somat public pe primarul Coliban să facă public raportul Curții de Conturi”

Liderul PSD Brașov spune însă că ar avea informații conform cărora întreaga sumă alocată Asociației constituie prejudiciu adus bugeltului local și cere raportul complet realizat în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi. 

„Coliban i-a mințit pe brașoveni și este responsabil pentru PREJUDICIUL de 3.5 milioane de lei adus bugetului local.
3.5 milioane de lei au fost cheltuiți ILEGAL de USR-istul Allen Coliban prin „Nerespectarea prevederilor legale cu privire la aprobarea finanțării din bugetul local a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște”.
L-am somat public pe primarul Coliban să facă public raportul Curții de Conturi, tocmai pentru a pune capăt speculaților și a demonstra că este nevinovat. S-a ascuns până astăzi de ADEVĂR și de ochii brașovenilor.
A spus public că în Raportul Curții de Conturi nu există prejudiciu. A MINȚIT
Să vă fie rușine, domnule Coliban! Pentru MINCIUNĂ, pentru INCOMPETENȚĂ, pentru PREJUDICIU!
Veți da socoteală brașovenilor!” a transmis Lucian Patrascu, Președintele Organizației Municipale PSD Brașov.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...