PSD depune moțiune simplă împotriva Ministrului Finanțelor. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă

Raluca Juncu 21.11.2019, 13:35
PSD depune moțiune simplă împotriva Ministrului Finanțelor. Anunțul făcut de Viorica Dăncilă

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit anunţului făcut de liderul PSD Viorica Dăncilă. Este prima moțiune care vizează un ministru din Cabinetul format recent de Ludovic Orban.

„La începutul săptămânii viitoare, vom depune o moţiune simplă pentru domnul Cîţu în Senatul României, având în vedere creşterea euro, creştere care îi afectează pe români”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

De ce vor pesediștii sa-l demită pe Florin Cîțu

Moțiunea vine în contextul în care Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor a spus, în prima conferință de presă în calitate de ministru că a găsit o „moștenire dezastruoasă” lăsată de guvernanții social democrați.

„Deficitul astăzi, dacă nu facem nimic, este în jur de 4%. Peste 4% ca să fiu mai precis. Aici a fost şi discuţia de la Comisie, pentru că nimeni nu se aştepta să fie aşa rea situaţia. Dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate, deficitul va ajunge peste 4%. Avem cateva soluţii, sunt 11 miliarde care nu au fost colectaţi şi poate putem recupera ceva dar asta este situatia. Rectificarea va veni cu un deficit mai mare de 4% în acest an”, spunea Florin Cîţu, în cadrul conferinței de presă.

Ministrul a mai spus că în bugetul de asigurări sociale de stat există în prezent o gaură de 2 miliarde de lei, creată în urma neplății contribuțiilor.
Totodată, Florin Cîțu a constat că cifrele arată cum România a fost condusă, în ultimii ani, după două bugete, așa cum Al Capone, celebrul gangster american, folosea două registre, unul pentru Fisc și celălalt pentru el.

Eugen Teodorovici vrea să îl dea jos pe Florin Cîțu. Foto: Facebook/Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici vrea să îl dea jos pe Florin Cîțu. Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

În replică, fostul ministru al Finanțelor i-a răspuns spunând că este Al Capone ”aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI” şi acuzându-l că ”nu ştie să citească un buget”. Teodorovici l-a acuzat pe Cîţu că prin declaraţiile sale a adus leul la un minim istoric.

„Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim istoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a spus Teodorovici.

Urmăriți Impact.ro și pe