PSD comentează decizia premierului Ciucă privind compensarea preţului carburanților. „Alternativa noastră era mai bună”

Mihnea Tălău 23.06.2022, 15:15
PSD comentează decizia premierului Ciucă privind compensarea preţului carburanților. „Alternativa noastră era mai bună”

PSD a reacționat după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat compensarea prețurilor la combustibili cu 50 de bani, pe o perioadă de trei luni. Social democrații au afirmat că respectă decizia premierului, dar consideră că alternativa propusă de ei ar fi fost mult mai apropiată de așteptările românilor.

În alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni

Ei spun că în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit, cba chiar s-au și mărit.

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

Compensare în sumă fixă de 50 de bani, pentru 3 luni

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă, pe o durată de trei luni.
„Pentru ca cetățenii și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiștii măsura de plafonare cu 50 de bani la bani. Am luat decizia de a aplica această măsură, o măsură care a fost adoptată și de alte țări, este o măsură care implică responsabilitatea Guvernului și a companiilor din domeniul petrolier.
Sunt măsuri care se aplică și în Franța și Spania. Jumătate din această măsură va fi decontată de stat. Mecanismul prin care vom asigura stabilitatea prețurilor va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.
Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani vor fi asigurați de la bugetul de stat”, a declarat, joi, Nicolae Ciucă.
El a explicat că la finalul perioadei de compensare de trei luni de zile, Guvernul va analiza, dacă va fi necesar, un set nou de măsuri.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...