Proteste violente în Ucraina. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Parlamentului

Stan Filon 25.01.2022, 19:27
Proteste violente în Ucraina. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Parlamentului

Protest violent în acest moment în Ucraina, acolo unde oamenii nemulțumiți au luat cu asalt Parlamentul! Mai mulâi protestatari au vrut să intre în sediul Parlamentului ucrainean, însă oamenii de pază și-au făcut treaba și au respins atacul protestatarilor. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva obligativității introducerii caselor de marcat pentru micii comercianți.

Proteste violente în Ucraina

Aflați de vreme bună sub amenințarea invaziei de către Rusia, iată că ucrainenii nu se sfiesc să protesteze. O lege care prevede introducerea caselor de marcat și pentru firmele mici și care urmează să intre în vigoare luna aceasta i-a nemulțumit la culme pe comercianți, care au ieșit în stradă în număr mare.

Nemulțumirile micilor afaceriști au pornit după ce Rada (parlamentul Ucrainei) a adoptat anul trecut un proiect de lege care obligă mai multe întreprinderi mici să folosească casele de marcat începând cu ianuarie 2022 și să se asigure că toate plătesc taxe.

Protestatarii au vrut să intre în clădirea Parlamentului

Oamenii au protestat în mai multe rânduri față de această lege și au spus că vor da faliment, mai ales că sunt deja dezavantajați de marii comercianți.

Mulți dintre protestatari nu s-au mulțumit cu protestul din stradă, ci au vrut să intre pur și simplu în clădirea Parlamentului, însă forțele de ordine au ripostat, potrivit 112 Ukraine. Cel puțin 2 persoane au fost reținute în urma incidentelor. Oamenii au anunțat că nu renunță la protestul lor și se vor întoarce și mâine să își susțină demersul.

Urmăriți Impact.ro și pe