Protest uriaș în Bolintin după ce un om a fost ucis cu pietre. Familia victimei face acuzații grave: „Trei dintre agresori sunt în libertate”

Ioana Bucur 12.01.2022, 21:17
Protest uriaș în Bolintin după ce un om a fost ucis cu pietre. Familia victimei face acuzații grave: „Trei dintre agresori sunt în libertate”

Protest uriaș, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din județul Giurgiu. Oamenii s-au mobilizat pe platformele de social media și au ieșit în stradă, în fața sediului Primăriei și sediului Poliției. Localnicii sunt revoltați după ce, cu trei zile în urmă, un om a fost lovit cu pietre până a murit. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate de urgență.

Protest uriaș în Bolintin, miercuri seară

Update, ora 21:50. Familia bărbatului ucis în Bolintin-Vale a oferit primele detalii presei despre crima ce a revoltat comunitatea. Cumnatul șoferului de autobuz omorât cu pietre a povestit cum a fost atacat bărbatul care s-a stins din viață marți seara în urma loviturilor primite.

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei patru s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa atunci, se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să de a cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei patru au fugit şi el a plecat după ei.

Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie. A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să.l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetiță de cinci ani şi un băiat de 12 ani”,  a povestit bărbatul, la Antena 3.

Update, ora 21:35. Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, și primarul localității, Daniel Trăistaru, au ieșit în mijlocul mulțimii.

„Rugămintea pe care o adresez acum este să dăm dovadă de puţină răbdare, să lăsăm instituţiile statului să îşi facă datoria”, a spus Aneta Matei.

Localnicii i-au transmis prefectului judeţului că membrii familiei faţă de care protestează cer taxe de protecţie şi îi terorizează pe localnici.

Şi primarul localităţii, Daniel Trăistaru, a ieşit printre localnici, el arătând că a cerut de mai mulţi ani suplimentarea forţelor de ordine din localitate. Acesta a ţinut să le transmită localnicilor că „autoritatea statului trebuie întărită”.

Edilul susţine că din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine şi că s-a adresat chiar fostului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela care i-ar fi răspuns că în contextul pandemiei nu poate suplimenta echipajele de poliţie sau jandarmerie.

Autoritățile ar fi cerut protestatarilor să constituie o delegaţie care să îi reprezinte şi care să intre la discuţii.

Unii localnici susţin că, în conflictul de duminică seară, în care un bărbat, tatăl a doi copii, a fost omorât, au fost implicate alte două persoane, iar doar unul dintre agresori este arestat.

Știre inițială:

Din primele informații, zeci de oameni au ieșit în stradă, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din județul Giurgiu. Protestatarii s-au mobilizat pe rețelele sociale. Mulţi dintre cei care au ieşit în stradă au cerut ca primarul localităţii să meargă să stea de vorbă cu ei. Oamenii protestează după ce, în urmă cu trei zile, în 9 ianuarie, un bărbat a fost agresat şi lovit cu pietre, ulterior decedând.

Reprezentanții IPJ Giurgiu au transmis că în localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică.

„În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică.

Pe raza oraşului Bolintin Vale sunt prezente forţe din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite IPJ Giurgiu.

„Sunt convins că Ministerul de Interne va gestiona situaţia”

Crima care a revoltat comunitatea a avut loc duminică seară, în plină stradă. Victima este un şofer al unui microbuz, iar atacatorul ar fi un tânăr. Fratele celui agresat a sunat la 112, puţin după ora 20:30. Bărbatul lovit a fost dus la spital, în Bucureşti, însă acesta a murit. Tânărul acuzat de agresiune este arestat preventiv.

Oamenii sunt nemulţumiţi de moartea localnicului şi cer ca autorităţile să facă dreptate. Ei se îndeamnă unii pe alţii să iasă în stradă şi să distribuie pe reţelele sociale clipurile transmise live de la faţa locului.

Situația alarmantă din Bolintin-Vale a fost comentată și de vicepremierul Sorin Grindeanu: „Sunt convins că Ministerul de Interne va gestiona situaţia de la Bolintin şi totodată vinovatul pentru crima săvârşită să plătească”, a afirmat Grindeanu, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...