Protest spontan în Piața Universității din București. Se cere redeschiderea școlilor

Stan Filon 03.01.2021, 18:03
Protest spontan în Piața Universității din București. Se cere redeschiderea școlilor

Este protest în Piața Universității, din București! Oamenii au ieșit în stradă pentru a solicita redeschiderea școlilor, începând cu data de 11 ianuarie 2021. Protestatarii susțin că majoritatea țărilor din Europa au redeschis școlile pentru elevi.

Protest spontan în Piața Universității din București, pentru redeschiderea școlilor

”Noi ne dorim ca școlile să se redeschidă în condiții normale, cu cursuri organizate față în față”, a declarat unul dintre participanți la Antena 3.

Ministrul Educației spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen ”mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile, așa că elevii vor învăța tot în mediul online.

Protest spontan in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru redeschiderea scolilor
Protest spontan in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru redeschiderea scolilor

Când ar putea fi redeschise școlilor

Într-o declarație pentru Știrile ProTV ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că instituția pe care o conduce ”își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta ”în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Fără să prezinte o situație actualizată a condițiilor epidemiologice sau un plan concret pentru redeschiderea școlilor, ministrul spune că „instituțional” ministerul ”își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, însă întrebat de reporter dacă pe 11 ianuarie elevii vor reveni în bănci, Cîmpeanu anunță indirect că nu. Cu toate acestea, ministrul a spus că elevii ar putea reveni în școli începând cu data de 8 februarie.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanţii din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...