Protest în Constanța, faţă de noul regulament de acces în zona istorică

Elena Avramescu 25.11.2021, 10:32
Protest în Constanța, faţă de noul regulament de acces în zona istorică

În zilele de joi, 25 noiembrie şi vineri, 26 noiembrie, locuitorii din zona peninsulară a Constanţei o să vină în faţa Primăriei Constanţa pentru a protesta faţă de noul regulament de acces în zonă.

Protest în Constanța, faţă de noul regulament de acces în zona istorică

Se pare că zona peninsulară a Constanţei este foarte diferită şi are propriile particularităţi, ș=șinând cont că în zona veche a oraşului există unităţi locative proprii unui cartier, rezidenţi, agenţi economici care activează în domenii diverse, precum turism, alimentaţie, agenţii de crewing sau comerţ, un liceu cu tradiţie, lăcaşuri de cult.

În decursul zilei de astăzi, cei 9 consilieri locali USR au cerut şedinţă extraordinară, astfel că pe ordinea de zi a fost suspendat regulamentul de acces în Zona Peninsulară pentru o perioadă de 6 luni.

Nu renunțăm! Ne ţinem de promisiunea făcută locuitorilor din Peninsulă! Oricâte piedici ne vor fi puse din partea administraţiei, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca viaţa în zona veche a Constanţei să nu fie zdruncinată de un Regulament absurd şi care nu ţine cont de oameni! Astăzi am convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local, de data aceasta cu convocare de îndată, pentru data de 25.11.2021, ora 11:00, a anunţat Mihai Ochiuleţ, consilier USR pe pagina sa de Facebook.

Protest in Constanta, fata de noul regulament de acces in zona istorica
Constanta

În decursul serii de miercuri, 24 noiembrie, Primăria Constanţa a anunţat mai multe concesii, precum instituirea unor culoare de trecere cu oprire de 5 minute prin zona istorică şi orar de aprovizionare.

Progres în armonizarea interesului public general cu cel al locuitorilor din Zona Peninsulară.

Rezultatul celor trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, respectiv USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac se concretizează în următoarele propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto:

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard;

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest;

⁃soluția coridoarelor de acces auto va fi evaluată periodic prin prisma consecințelor ce le creează;

⁃orar de aprovizionare între orele 6.00 – 10.00;

⁃permise de acces pentru evenimente religioase private, în număr limitat și pe perioadă determinată;

⁃permise de acces pentru mass-media, în număr limitat, pe perioadă nedeterminată, cu îndeplinirea unor condiții;

Regulamentul actual, ce deservește interesul public general, aflat în vigoare ca urmare a votului consilierilor, va fi revizuit printr-o viitoare hotărâre a Consiliului Local pentru a răspunde într-o măsură mai mare dorințelor cetățenilor din zonă, dar va continua să respecte obiectivul asumat de a reabilita, proteja și pune în valoare situl istoric Zona Peninsulară Constanța, este postarea de pe Facebook făcută de Primăria Constanța.