Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Craiova. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de plafonarea veniturilor bugetarilor

Elena Avramescu / 20.01.2021, 13:02

Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Craiova. Zeci de polițiști, cadre medicale sau profesori au protestat, miercuri dimineața, timp de aproximativ două ore, în Piața Prefecturii din Craiova. Ei sunt sindicaliști din Cartel Alfa și au declanșat acțiunea, nemulțumiți de plafonarea salariului minim pe economie, precum și de plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul anului 2020.

Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa la Craiova

Oamenii au venit cu pancarte și au strigat lozinci împotriva actualei puteri de la Palatul Victoria. Printre cei mai nemulțumiți sunt liderii de sindicat care îi reprezintă pe angajații care lucrează în unitățile medicale, aflați în prima linie în această perioadă.

“Vreau să le aratam guvernanților ca noi am venit, astăzi, aici din mai multe motive. Primul motiv, care ne afectează pe noi, cei din sănătate, este blocarea salariilor personalului auxiliar. Între noi sunt aici infirmiere, sunt îngrijitoare, sunt brancardieri, oameni ale căror salarii, anul acesta, ar fi trebuit  să crească cu aproximativ 200 de lei si pentru ei nu s-au găsit bani. Este o problemă a respectării legii, dar și o problemă cu care venim de-a lungul timpului, în sensul că, în România, austeritatea și sărăcia afectează pătura săracă”, a precizat Corina Ionașcu, reprezentant Hipocrat.

În fața protestatarilor au luat cuvântul și liderii de sindicat din Poliție.

Protest al sindicalistilor de la Cartel Alfa la Craiova
Protest al sindicalistilor la Craiova

Nemulțumirile sunt legate de plafonarea veniturilor bugetarilor

“Colegii noștri au fost încontinuu să verifice persoanele aflate în carantină, în izolare. Începând de anul acesta, cum era de așteptat și cum ne așteptam, guvernanții nu mai vor să respecte legea din 2017, o lege aflată în vigoare. Ne cer nouă, cetățenilor să respectăm legea tuturor cetățenilor, dar ei nu vor să respecte această lege 153 din 2017. Aceasta este principal noastră nemulțumire. Am luptat împotriva acestui Covid, de la început, toți în prima linie și am fost lăsați departe fără niciun motiv și fără nicio explicație”, a  spus un sindicalist din Poliție.

La protest au participat și reprezentanți ai Uniunii Sindicatelor Universitare din cadrul Universității din Craiova. Acțiuni similare au avut loc, simultan, în mai multe orașe din țară. Programul acțiunii de protest a sindicaliștilor din Cartel Alfa a început în data de 14 ianuarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI