Propaganda Kremlinului creează scenarii de-a dreptul SF: armatele României și Republicii Moldova ar urma să atace trupele ruse

Badea Violeta 03.10.2022, 23:51
Propaganda Kremlinului creează scenarii de-a dreptul SF: armatele României și Republicii Moldova ar urma să atace trupele ruse

Un canal de Telegram, WarGonzo, care ar fi gestionat de jurnalistul rus Semeon Pegov, cunoscut ca un propagandist al Kremlinului, transmite că armatele României și Republicii Moldova ar urma să să-şi unească forţele pentru a ataca trupele ruse. Informația a fost negată vehement de Ministerul Apărării al Republicii Moldova!

Propaganda rusă dezvăluie presupusul plan al armatelor României și Moldovei

În unele surse mass-media din Rusia circulă o informație conform căreia armatele României și Republicii Moldova ar urma să se reunească pentru a ataca trupele ruse.

Inițial, anunțul a apărut pe un canal de Telegram, WarGonzo, care ar fi condus de jurnalistul rus Semeon Pegov, cunoscut ca un propagandist al Kremlinului.

Potrivit sursei respective, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide, împreună cu România, un front suplimentar împotriva țării conduse de Vladimir Putin.

Până acum, postarea a fost vizualizată de aproximativ 880.200 de persone. De asemenea, aceasta a fost distribuită și de câteva pagini de Twitter.

„Urgent! (Maia) Sandu pregătește mobilizarea militară în Moldova. Acest lucru este raportat de surse de încredere ale proiectului @wargonzo din Chișinău.

Potrivit informațiilor noastre, curatorii au însărcinat-o deja pe Sandu să cerceteze măsura unei mobilizări militare de amploare în Moldova – pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române.

Nu este exclusă opțiunea ca moldovenii mobilizați să fie trimiși să lupte în interesele grupării teroriste UG („Statul Ucrainean”) la Nikolaev și alte zone fierbinți”, au scris reprezentanții WarGonzo, pe Telegram.

La scurt timp după publicare, informația a fost preluată și redată de mai multe publicații din Rusia. Printre acestea se numără: Pravda.ru, Moskovskiy Komsomolets și katehon.ru.

Citește și Cum se reflectă mobilizarea și referendumurile în Republica Moldova? „În Transnistria sunt 100.000 de cetățeni ruși, care ar putea fi mobilizați. Regimul separatist a avut o abordare pacifistă”!

Ministerul Apararii al Republicii Moldova neaga informatia aparuta in mass-media rusa
Ministerul Apararii al Republicii Moldova neaga informatia aparuta in mass-media rusa

Ministerul Apărării al Republicii Moldova neagă informația

Oficialii moldoveni transmit că informația apărută în mass-media din Federația Rusă este neadevărată. Ministerul Apărării al Republicii Moldova precizează, totuși, că mobilizarea militară ar putea avea loc în cazul declanșării stării de asediu sau de război, ceea ce nu e cazul momentan.

„ATENȚIE! FALS! Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă.

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: – mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război – Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea”, transmit oficialii moldoveni, potrivit Adevărul.

Citește și Rusia continuă războiul gazelor. Gazprom a redus aprovizionarea pentru Republica Moldova cu 30%!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...