Promisiunea Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Ce urmează să se întâmple în mijloacele de transport în comun

Rădulescu Valentin / 26.05.2020, 20:14

Gabriela Firea le-a promis românilor de curând că în toate mijloacele de transport în comun se vor instala validatoare pentru plățile cu cardul. Această metodă le va oferi cetățenilor un nou beneficiu atunci când vine vorba de plata biletelor.

Ce le promite Gabriela Firea bucureștenilor pentru transportul în comun?

Primarul general al Capitalei a anunțat marți că bucureștenii vor putea achita călătoriile cu cardul bancar pentru transportul în comun. Plățile se pot efectua acum cu cardul doar pe iniile Expres 780, 783 și 784. Gabriela Firea a precizat că în maxim o lună proiectul se va extinde. Așadar, călătorii vor beneficia de cea mai nouă tehnologie de plată în mijloacele de transport în comun.

“Plata calatoriei cu autobuzul, direct cu ajutorul cardului bancar! Bucurestenii beneficiaza de acum de cea mai noua tehnologie de plata, direct in mijloacele de transport in comun cu care circula! Pentru prima data in Romania se utilizeaza validatoare contactless de ultima generatie, care au fost deja instalate pe autovehicule STB. Acesta face parte dintr-un pachet de masuri mai amplu, de modernizare a transportului in comun din Bucuresti””, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Promisiunea Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Ce urmează să se întâmple în mijloacele de transport în comun
Promisiunea Gabrielei Firea pentru bucureșteni. Ce urmează să se întâmple în mijloacele de transport în comun

Prețul călătoriei nu se schimbă

Gabriela Firea a susținut că la un singur validator pot fi efectuate plățile cu cardul de transport dar și cu cardul bancar, așa că cetățenii vor putea opta pentru modalitatea de plată. Totodată nu există riscul de validări multiple, deoarece plățile pot fi realizate prin alegerea opțiunii dedicată. STB a semnat la sfârșitul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice pentru utilizarea de validatoare. Prețurile sunt: 1,3 lei pe liniile urbane, 1,5 lei pe liniile regionale și 3,5 lei pe liniile expres.

„Astfel, calatorii au posibilitatea de a plati direct calatoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume, modalitatea de plata fiind aceeasi cu cea a validarii unui card de transport.
Validarile multiple pot fi realizate doar prin alegerea optiunii dedicata, astfel ca nu exista riscul validarilor multiple printr-o apropiere accidentala de validator a cardului bancar.
La un singur validator pot fi efectuate validari atat cu cardul de transport cat si cu un card bancar, calatorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plata.”, a mai adăugat primarul Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI