Proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani. ”O echipă de fotbal feminin”

Ana Anitoiu 29.09.2020, 22:24
Proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani. ”O echipă de fotbal feminin”

Cea mai tânără primăriță din România, după alegerile locale 2020, are 24 de ani. Ea a dezvăluit ce proiecte are pentru primul ei mandat, în localitatea Corbi din județul Argeș.

Care sunt proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani

Anca Baciu, care l-a înlocuit pe tatăl ei la conducerea primăriei din Corbi, a dezvăluit ce proiecte are pentru această localitatea.

În primul rând, Anca Baciu vrea să își schimbe biroul. Crede că dacă nu se va simți ea într-un mediu ”OK”, nici lucrurile nu vor ieși bine. Astfel, aspectul biroului contează ”super-mult”.

Apoi, cea mai tânără primăriță din România intenționează să transforme comuna Corbi într-o stațiune cu teatru sezonier.

”Ce mi-aș dori eu să fac eu aici, să simt că este proiectul meu în care o să mă implic eu de la început până la sfârșit, ar fi un teatru de vară! Să fie amplasat în același loc unde este scena de la Stonebird. Adică, mai exact, în locul acela”, a spus ea.

La fiecare trei ani, în comuna Corbi are loc cel mai mare festival rock din mediul rural din România – ”Stonebird Festival”. Aici a cântat Dave Evans, primul solist vocal al AC/DC.

”Din păcate, pandemia nu ne-a lăsat să facem acest eveniment anul acesta. Dar sperăm ca la anul să putem reveni cu forțe aici la Stonebird, unde se adună foarte mulți oameni, oameni de calitate, oameni frumoși.

Oamenii și-au dat seama că aici este nevoie de mai multe locuri de cazare și aici intervine, din nou, ideea de stațiune turistică. Cu cât avem mai multe locuri de cazare, cu atât putem să transformăm mai repede acest loc în stațiune turistică”, a mai spus Anca Baciu.

Proiectele celei mai tinere primărițe din România, la 24 de ani. ”O echipă de fotbal feminin”

De asemenea, Anca Baciu, cea mai tânără primăriță din România, vrea să facă un stadion și o echipă de fotbal feminină.

”O să fac și o echipă de fete, de fotbal. Cum ar fi? Cred c-ar fi o idee foarte tare. Și-am încuraja un pic, așa, și fetele!”, a spus ea.

Cât vrea să rămână primăriță în Corbi

Anca Baciu, membră PMP, a explicat că, din punctul ei de vedere, un primar ar trebui să aibă doar un mandat sau cel mult două.

”Dacă eu îmi dau seama că am reușit în acești patru ani de zile, în primul mandat, să-mi ating toate obiectivele pe care mi le-am propus, probabil că voi lăsa pe altcineva să vină în locul meu. Pentru că e firesc și e normal ca oamenii să aibă experiențe și cu alți oameni”, a spus ea.

Virgil Baciu, primarul în funcție și tatăl viitoarei primărițe, a pierdut președinția Consiliului Județean. El va reveni la afacerile sale personale.

Despre succesul fiicei lui, pe care unii i l-au atribuit lui, Virgil Baciu a spus: „Într-o măsură este și ajutorul meu și este clar că a fost ajutorul meu. Dar ei au convins mai mulți decât mine, să știți”. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...