Proiect unic în România. La Constanța se implementează, pentru prima oară într-o scoală, un proiect de schimbare de mentalitate în educație

Ioana Constantin 21.10.2021, 14:34

La Constanța se implementează pentru prima oară într-o școala, un proiect de schimbare de mentalitate în educație a unei unități de învățământ de stat școli de stat. Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța va deveni ”Școală SuperTeach”.

La Constanța se implementează un proiect de schimbare de mentalitate în educație

”Școala SuperTeach” este un proiect pilot care va fi implementat în premieră națională la o școală de stat și va fi apoi aplicat în alte instituții de învățământ de stat din întreaga țară. Proiectul de la Școala Gimnazială nr.28 „Dan Barbilian” din Constanța presupune implementarea instrumentelor de mentalitate deschisă pe o perioadă de doi ani.

Concret, în această perioadă vor fi realizate cursuri de mentalitate deschisă în educație cu conducerea școlii, cu profesorii, elevii, părinții și personalul non-didactic. Toate activitățile din acest proiect vor fi monitorizate și evaluate, măsurându-se impactul proiectului asupra elevilor și profesorilor.

La final, elevii constănțeni își vor dezvolta abilități cu adevărat importante în procesul de învățare și în procesul de formarea pentru meseriile viitorului, necunoscute în acest moment. Astfel, copiii vor învăța să aibă mai multă încredere în ei înșiși, precum și în părinți și în profesori și vor începe să vadă mai mult lucrurile bune din preajma lor. De asemenea, vor învăța să nu mai râdă unii de ceilalți când greșesc, să fie mai responsabili, mai creativi și să preia inițiativa. Copiii vor fi mai empatici, nu le va mai fi teamă de școală și de profesori și vor fi mai implicați în soluționarea unor probleme din clasă, școală, comunitate.

La Constanta se implementeaza un proiect de schimbare de mentalitate în educatie
SuperTeach

Vom vedea la copii bucuria de a veni la școală, de a clădi prietenii frumoase, curajul de a spune ceea ce gândesc, dar argumentat. Vom vedea o motivație crescută pentru învățare, curiozitate la ore și rezultate mai bune per total la învățătură, a spus Florina Zecheru, lider al proiectului ”Școala SuperTeach” de la Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța.

Îmi doresc să mă simt bine când vin la școală, să nu mai simt frica de a greși atunci când sunt ascultată, să am o relație mai deschisă cu profesorii și lecțiile să fie predate într-un fel în care să mă captiveze, să îmi stârnească interesul. Dar cel mai mult îmi doresc ca școala să fie spațiul unde îmi pot dezvolta propriile pasiuni, să pot să mă exprim liber și să aflu lucruri despre viața adevărată, a spus și Iulia Niculai, elevă.

La Constanta se implementeaza un proiect de schimbare de mentalitate în educatie
SuperTeach

Un alt obiectiv al acestui proeict este acela de a reda profesiei de dascăl statutul de cea mai respectată și importantă meserie din societate. SuperTeach pune în mișcare profesorii, pentru că aceștia sunt elementul cheie care poate crea generații de oameni cu o mentalitate deschisă, responsabili din punct de vedere social, economic și cultural.

Noi, la SuperTeach, credem că cea mai importantă meserie din lume este cea a profesorilor. De aceea am lansat acest concept, care vorbește despre importanța dascălilor în societate. Profesorii sunt baza societății, iar sarcina lor este cu atât mai importantă și mai provocatoare cu cât noi, în acest moment, nu cunoaștem 85% din meseriile viitorului, a declarat Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.

Proiectul ”Școala SuperTeach” va fi implementat și în alte școli din țară, cu susținerea mediului privat, companii care investesc în creșterea calității educației românești. Ținta asociației care derulează acest proiect este ca în cinci ani, în fiecare județ din țară să existe o școală SuperTeach.

Urmăriți Impact.ro și pe