Programul teraselor din România. Decizie de ultimă oră. Orban a făcut anunțul

Iancu Andreea 14.08.2020, 12:25
Programul teraselor din România. Decizie de ultimă oră. Orban a făcut anunțul

Pandemia de coronavirus a generat numeroase schimbări în viețile oamenilor. Deși este vară și mulți abia așteaptă să petreacă timp la terasă, trebuie să respecte programul de funcționare al acestora. Guvernul a stabilit ca terasele să rămână deschise doar până la ora 23. Totuși, premierul Ludovic Orban a anunțat o modificare nouă de care atât antreprenorii cât și clienții trebuie să țină cont.

Care va fi programul teraselor

Primul ministru, Ludovic Orban, a anunțat că programul teraselor urmează să se prelungească. Astfel, dacă până acum proprietarii aveau voie să țină deschis până la ora 23:00, noua decizie aduce o veste bună tuturor. Conform vechii hotărâri a CNSU din 1 august, clienții trebuiau să părăsească terasa la ora 23. Acum, zonele de relaxare vor putea fi deschise până la miezul nopții.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”, a spus premierul Ludovic Orban, conform digi24.ro.

În curând vom putea sta la terasă până la ora 24. foto - Pexels
În curând vom putea sta la terasă până la ora 24.
foto – Pexels

Alte noi modificări anunțate

Primul ministru a dezvăluit că vor exista și alte modificări, însă acestea sunt considerate mai puțin importante de către oficial. De altfel, cazurile de infectări cu coronavirus au determinat autoritățile să oprească implementarea unor noi măsuri de relaxare până acum. Guvernanții speră ca situația să se îmbunătățească pentru a putea vorbi despre noi moduri de a reveni mai aproape de o viață normală.

„Altele sunt chestiuni mai mici, legate de prezenţa la loturile naţionale a sportivilor care activează în alte ţări – să se permită fără a se aplica regulile de izolare. De asemenea, chestiuni legate de diplomaţie şi de corpul diplomatic”, a adăugat premierul, potrivit zf.ro.

Deocamdată, românii se pot bucura să petreacă o oră în plus la terasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...