Programul Rabla revine. De când poți să-ți iei mașină nouă cu bani de la stat

Stefan Daniel 14.08.2019, 16:51
Programul Rabla revine. De când poți să-ți iei mașină nouă cu bani de la stat

Programul Rabla se reia, deoarece Guvernul a suplimentat bugetul cu 135 de milioane de lei. Guvernanții promit că de acum sunt bani pentru (aproape) toți românii care doresc să-și cumpere o mașină nouă, dând-o la schimb pe cea veche și poluantă. Ministerul Mediului se laudă mereu cu succesul acestui program, dar nu se spune niciodată că numărul mașinilor noi sunt tot mai mici decât cel al automobilelor vechi.

De când se va relua programul Rabla Clasic

Programul Rabla revine. De când poți să-ți iei mașină nouă cu bani de la stat
Poți să-ți iei mașină nouă dacă dai la schimb mașina veche

Guvernul încearcă să facă iar un bine românilor și reia programul Rabla Clasic, pentru că au mai rămas doritori de la sesiunea anterioară care n-au mai apucat să pună mâna pe un voucher. Primele vouchere s-au epuizat într-un timp foarte scurt, în ciuda faptului că mulți critică faptul că se dau prea puțini bani.

Începând de luni, 19 august, ora 10:00, Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil, Cei care doresc să scape de maşina vechie, poluantă şi să o înlocuiască cu una nouă, mai prietenoasă cu mediul, se pot adresa direct dealerilor auto înscrişi în Program”, a transmis Ministerul Mediului.

Cât e prima de casare și cât de eficient a fost, de-a lungul timpului, programul Rabla

Rabla Clasic este unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Nu este nimic fenomenal și unic. Și acesta e un exemplu preluat din Vest, dar e util pentru românii care vor să scape de mașina veche fără bătăi de cap și să primească și un voucher valoric pe care să-l folosească drept reducere la achiziția unui automobil nou.

În 2019, suma alocată initial a fost de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei, şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

În cei 16 ani de când se desfășoară acest program, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante şi au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

Urmăriți Impact.ro și pe