Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022. Ce vouchere pot obține românii începând de astăzi

Badea Violeta 08.07.2022, 15:07
Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022. Ce vouchere pot obține românii începând de astăzi

Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022. Începând de vineri, 8 iulie, persoanele fizice se pot înscrie pentru această fază a programului. În etapa a doua, bugetul a fost epuizat în doar o jumătate de oră de la startul revendicării de vouchere pentru cei care au dorit să-și achiziționeze laptop-uri sau tablete. Află ce vouchere pot obține românii acum!

Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022

Vești bune pentru români! astăzi, 8 iulie, a început programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022. De această dată sunt vizați românii care doresc un voucher de reducere pentru cumpărarea unui nou aparat de aer condiționat, aspirator sau uscătoare de rufe.

De precizat că persoanele care au un cont valid pe site-ul oficial AFM.ro pot genera voucher-ul dorit pentru unul dintre produsele mai sus menționate.

„Precizăm, pe această cale, că toate conturile comercianţilor, create în ediţiile anterioare ale Programului, rămân valabile şi pot fi utilizate şi în sesiunile de anul acesta”, subliniază AFM.

Dacă nu ți-ai creat unul în perioada 17 iunie – 23 iunie, atunci, din păcate, nu te poți bucura de un astfel de voucher. În această etapă, suma oferită va fi de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++.

Tot 400 de lei se acordă și pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++. În schimb, pentru aspiratoarele cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an se acordă 200 de lei.

Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022 1
Programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022 

Care este bugetul pentru această etapă

Pentru anul 2022, Guvernul a alocat un buget consistent pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Suma se ridică la nu mai puțin de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult decât în 2021. Anul trecut, programul a avut un buget de 75 milioane de lei, din care a fost consumat aproape 40 de milioane de lei.

Pentru programul Rabla pentru electrocasnice etapa a treia 2022 este prevăzut un buger de 15 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face teoretic în perioada 8 iulie – 14 iulie. Precizăm că în primele două etape ale programului, bugetul s-a epuizat extrem de rapid.

AFM precizează că solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor cumpăra echipamentul dorit, la scurt timp după publicarea listei persoanelor fizice.

Ce au putut achiziționa românii prin programul Rabla pentru electrocasnice 2022

În afară de aparatele de aer condiționat, de aspiratoarele sau de uscătoarele de rufe pe care le pot achiziționa acum, românii au mai putut cumpăra următoarele:

  • maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C (400 lei voucher);
  • maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D (400 lei voucher);
  • categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E (400 lei voucher);
  • laptopuri (500 lei voucher);
  • tablete (300 lei voucher).

Mulți au rămas dezamăgiți, deoarece televizoarele au fost eliminate din program. Ministrul Mediului a explicat că ele au fost scoase, deoarece Rabla pentru electrocasnice risca să se transforme într-un program destinat doar acestora.

Citește și Programul Rabla pentru electrocasnice 2022. Ce poţi cumpăra cu voucherele!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...