Programul magazinelor Penny de Rusalii. Orarul complet pentru zilele de 20 și 21 iunie

Emanuela Pană, Dragos Ștefănescu 19.06.2021, 18:14
Programul magazinelor Penny de Rusalii. Orarul complet pentru zilele de 20 și 21 iunie

Anul acesta, Rusaliile se sărbătoresc duminică, 20 iunie, iar românii vor avea parte de un weekend prelungit dat fiind că și luni, 21 iunie, este zi liberă oficială. Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor fi liberi în această minivacanță, conducerea lanțului de magazine Penny a anunțat programul de Rusalii 2021, pe care îl puteți consulta în continuare.

Programul magazinelor Penny de Rusalii

Românii se vor bucura de o nouă minivacanță la sfârșit de săptămână, când creștinii sărbătoresc Rusaliile. Luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii, când este cinstită Sfânta Treime, este zi nelucrătoare, astfel încât vor fi trei zile libere în loc de două.

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este una dintre cele mai importante sărbători creștine și este celebrată la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului. Anul acesta, la ortodocși, Rusaliile pică pe 20 iunie, duminică, respectiv 21 iunie, luni.

La zece zile după Înălțarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Învierea Sa, prăznuim Rusaliile – Pogorârea Sfântului Duh, cunoscută și sub denumirea de Cincizecime. Anul acesta prăznuim Pogorârea Sfântului Duh pe 20 iunie. Ca vechime, Rusaliile coboară până în veacul apostolic. În primele secole creștine, praznicul Cincizecimii era o dublă sărbătoare: a Pogorârii Duhului Sfânt și a Înălțării lui Hristos. În jurul anului 400, cele 2 sărbători s-au despărțit una de cealaltă“, notează crestinortodox.ro.

Cu ocazia sărbătorilor legale, Codul Muncii prevede 15 zile libere acordate angajaților, printre care și prima și a doua zi de Rusalii.

Ca la fiecare sărbătoare, românii încep să se intereseze ce magazine sunt deschise și unde își pot face cumpărăturile. Din fericire pentru cei care lucrează anul acesta de Rusalii și pentru cei care sunt mai mereu pe drumuri, Penny va funcționa după programul obșinuit, astfel că își vor putea face cumpărăturile atât duminică, 20 iunie, cât și luni, 21 iunie, în ciuda faptului că sunt zile libere legale, începând din 2008.

Dacă de Crăciun și de Paște, conducerea magazinelor Penny a stabilit un program special, fiind cele mai importante sărbători din an, de Rusalii lucrurile stau diferit, astfel că toate magazinele vor fi deschise și vor funcționa după orarul standard atât pe 20, cât și pe 21 iunie.

Citește și: Câte zile libere mai au românii în 2021. Urmează o altă mini-vacanță

Orarul complet pentru zilele de 20 și 21 iunie

După lunga vacanță de Paște și înainte de tradiționalul concediu de vară, românii se mai bucură de o minivacanță cu prilejul sărbătorii Rusaliilor, având în vedere că au o zi liberă în plus, respectiv luni, 21 iunie.

program penny de rusalii 2021
Programul magazinelor Penny de Rusalii 2021

În general, magazinele Penny sunt deschise de la 07:30 și până la 22:00, însă programul poate să difere puțin în funcție de oraș. Întrucât lanțul de supermarketuri nu a anunțat un program special de Rusalii 2021, este lesne de înțeles că se păstrează orarul actual aferent fiecărui magazin din țară.

Pentru mai multe detalii despre ofertele Penny, dar și despre programul complet al magazinelor, puteți consulta site-ul oficial al magazinului.