Programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour și Profi

Badea Violeta 28.11.2022, 18:38
Programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour și Profi

În curând, românii vor avea parte de o minivacanță, așa că trebuie să afle din timp care va fi programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie. Reprezentanţii marilor hipermarketuri au stabilit, de curând, orele între care oamenii vor putea face cumpărături în aceste zile libere. Iată ce orar vor avea Kaufland, Lidl, Carrefour și Profi!

Programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie

A mai rămas puțin timp până când românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, după ce Guvernul a decis ca și ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru bugetari.

Conform hotărârii, libere vor fi 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie și weekendul, adică 3 și 4 decembrie. Chiar și așa, programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie nu suferă modificări.

Prin urmare, Kaufland, Lidl, Carrefour și Prof vor fi deschise în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie. Program normal vor avea și mall-urile. Acest lucru, însă, era de așteptat, întrucât, mai mult ca sigur, persoanele din mediul urban se vor înghesui în marile centre comerciale, în cele cincii zile libere.

Citește și Surpriză la defilarea de 1 decembrie. Românii au parte de o premieră pentru paradele de Ziua Națională!

Programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie
Programul magazinelor de Sfântul Andrei și 1 decembrie
  • Programul Kaufland pe 30 noiembrie și 1 Decembrie:

– Luni – Sâmbătă: 07:00 – 22:00;

– Duminică: 08:00 – 20:00.

  • Programul Lidl pe 30 noiembrie și 1 Decembrie:

– Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00;

– Duminică: 08:00 – 19:00.

  • Programul Carrefour pe 30 noiembrie și 1 Decembrie:

– Luni –Duminică: 08.00-22.00.

  • Programul Profi pe 30 noiembrie și 1 Decembrie:

– Luni-Sambata: 7.00-23.00;

– Duminică: 8.00-22.00.

Care va fi programul băncilor în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie

De Sântul Andrei și 1 decembrie, românii trebuie să știe că băncile comerciale vor fi închise. În schimb, sucursalele bancare vor funcționa pe data de 2 decembrie.

Însă, bancomatele, serviciile de online banking și POS-urile băncilor vor putea fi utilizate și, totodată, vor exista și anumite sucursale, cu program special, deschise în zilele deSfântul Andrei și de Ziua Națională a României.

Tocmai din acest motiv, în funcție de banca vizată, recomandat ar fi să verificați lista sediilor și programul aferent fiecăruia, de pe pagina web a respectivei instituții.

Mai mult, românii care vor întâmpina probleme legate de serviciile bancare sau carduri vor putea solicita ajutorul operatorilor din call-center-uri.

În ceea ce privește programul oficiilor poștale, acestea vor fi închise începând cu data de 30 noiembrie. Angajații oficiilor poștale își vor relua activitatea de pe data de 5 decembrie.

Amintim că guvernanții au decis ca ziua de vineri, 2 decembrie, să fie zi liberă de la stat pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată conform Codului Muncii, astfel încât angajatorii și salariații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Precizăm, însă, că prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese.

Citește și Vremea se schimbă radical în România. Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 28 noiembrie – 11 decembrie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...