Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Ce orar au Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi sau Cora

Emanuela Pană 14.08.2022, 08:00
Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Ce orar au Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi sau Cora

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022, ce orar au Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi sau Cora în 2022. Pe 15 august este celebrată Sfânta Maria Mare, iar angajații din România se bucură de o nouă minivacanță. În acest an, praznicul Adormirii Maicii Domnului pică într-o zi de luni. Ce program au marile lanțuri de magazine din țară pe 15 august, de Sfânta Maria, afli în continuare.

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022. Ce orar au Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi sau Cora

În fiecare an, în România, ziua de 15 august este zi liberă de la stat. Pe 15 august, creștinătatea ortodoxă o celebrează pe Sfânta Maria Mare, sărbătoare cunoscută și ca Adormirea Maicii Domnului – una dintre cele mai importante sărbători ale lunii august.

An de an, la data de 15 august, salariații din țara noastră beneficiază de o zi liberă cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, în conformitate cu Codul Muncii. În 2022, angajații din România se vor bucura de trei zile libere consecutive în luna august (sâmbătă-luni), întrucât 15 august, data la care este sărbătorită Sânta Maria, pică într-o zi de luni. Prin urmare, românii vor avea liber în zilele de 13, 14 și 15 august.

De altfel, pe 15 august este sărbătorită și Ziua Marinei România, când sunt organizate evenimente speciale în mai multe orașe din țară. Vorbim despre ceremonii militare și religioase puse la punct de Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Luni se împlinesc 120 de ani de la prima sărbătoare. Ziua Marinei a fost celebrată pentru prima dată pe 15 august 1902, la bordul crucișătorului Elisabeta. Pentru cei ce nu știau, Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea tuturor marinarilor din lume.

Programul magazinelor de Sfânta Maria 2022

Cei care vor să meargă la cumpărături luni, 15 august 2022, când este celebrată Sfânta Maria Mare, trebuie să consulte programul de funcționare al magazinelor pe care obișnuiesc să le frecventeze, întrucât unele unități pot avea program special de funcționare în această zi.

Ce orar au Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi sau Cora

Anul acesta, programul marilor lanțuri de magazine, Carrefour, LIDL, Kaufland, Auchan, Profi, Penny, Dedeman, Metreo, etc. rămâne neschimbat, orarul fiind la fel ca cel dintr-o zi obișnuită de luni.

Programul magazinelor de Sfanta Maria
Program magazine de Sfanta Maria 2022

Program Lidl de Sfânta Maria 2022

După cum aminteam și mai sus, o bună parte dintre români au parte de o minivacanță în luna concediilor. În perioada minivacanței de Sfânta Maria, magazinele Lidl vor funcționa cel mai probabil după programul obișnuit, întrucât retailerul nu a anunțat un program special în acest an. Prin urmare, românii care vor să își facă cumpărăturile la Lidl, luni, 15 august 2022, vor putea face acest lucru în intervalul 07:00 – 22:00.

Program magazinelor de Sfânta Maria 2022. Orarul hipermarketurilor Kaufland

Kaufland nu a anunțat un program special de Sfânta Maria, astfel încât, cel mai probabil, hypermarketurile vor avea un program obișnuit pe data de 15 august, când creștinii ortodocși o celebrează pe Sfânta Maria Mare. Orarul obișnuit de funcționare în zilele de luni-vineri este următorul de la 07:00 la 22:00. Mai multe detalii, AICI.

Program Carrefour de Sânta Maria 2022

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de reprezentanţi ai lanţului de magazine, programul Carrefour va fi, de asemenea, unul obișnuit pe 15 august. Prin urmare, clienții Carrefour își pot face nestingheriți cumpărăturile luni, de la 08:00 la 23:00.

Program Profi de Sfânta Maria

Anul acesta, clienții Profi își pot face liniștiți cumpărăturile de Sfânta Maria, întrucât timpul nu îi va presa. Conducerea magazinelor Profi nu a anunțat un program special pentru ziua de 15 august, astfel că, cel mai probabil, programul de funcționare va fi cel obișnuit. Astfel, magazinele își vor deschide ușile după ora 07:00 și se vor închide în jurul orei 22:00, ca și în cazul altor hipermarketuri sau supermarketuri.

Program magazinelor de Sfânta Maria 2022. Ce orar au supermarketurile Cora

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului va fi prăznuită săptămâna aceasta de credincioși din întreaga lume și pentru că la orice sărbătoare românul nu uită să se pregătească, vă informăm că hipermarketurile Cora de pretutindeni sunt deschise luni, 15 august. Astfel, clienții Cora pot merge în orice magazin al retailerului belgian pentru a-și face cumpărăturile cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, pentru că acestea vor fi deschise de la ora 8:00 la ora 22:00, adică vor avea program normal.

Pentru informații cât mai precise referitoare la programul de 15 august al fiecăruia dintre magazinele de mai sus, clienții sunt rugați să acceseze site-urile oficiale și să selecteze unitatea în care urmează să meargă la cumpărături.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...