Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru. În ce probe va înota campionul român

Gabriel Peneș 29.08.2022, 17:27

Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru. Înotătorul român este principala atracție a competiției ce se va desfășura între 30 august  -4 septembrie, în Lima. Principala dificultate a fost diferența de fus orar, motiv pentru care campionul român și delegația României au plecat încă din 21 august spre capitala țării sud-americane. David Popovici va lua startul în 7 curse din 3 probe, în doar câteva zile.

Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru

Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru. Dublul campion mondial și european de seniori va participa la ultima sa competiție la această categorie de vîrstă. Pe 15 septembrie, sportivul de la Dinamo va împlini 18 ani.

Principala problemă pentru Popovici este diferența mare de fus orar dintre România și Peru, motiv pentru care el și ceilalți membri ai delegației României au plecat spre Lima încă de duminică, 21 august.

„Vom merge într-un fus orar total diferit, cu 8 ore în urmă. Ce măsuri voi lua? Voi încerca să mă adaptez cât mai repede, să mă odihnesc, să dorm cât mai mult. Am câteva zile de adaptare și asta vom și face. Ne vom adapta, nu știm ce ne așteaptă acolo.

E prima oară când călătorim în America de Sud și va fi foarte diferit. Dar ne vom distra, va fi mai puțin stresant decât la cele de seniori fiind ultimul meu concurs de juniori”, a declarat David Popovici, pentru site-ul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru. În ce probe va înota campionul român
David Popovici a fost protagonistul unei sesiuni de autografe pentru fanii din Lima, ocazie cu care a primit cadou un poncho tradițional peruan

În ce probe va înota campionul român

David Popovici este principala atracție a competiției din Peru. De altfel, acest lucru a fost subliniat și în prezentarea făcută pe site-ul Federației Internaționale de Natație.

„Este finalul unei veri lungi pentru sportivul de 17 ani, noul deţinător al recordului mondial urmând să concureze în ultima sa competiţie ca junior, înainte de cariera la seniori la nivel internaţional.

Popovici a doborât recordul mondial la 100 m liber în această vară, cu timpul 46.86, şi a înotat mai rapid decât oricine în ultimii 13 ani la 200 m liber, în 1:42.97. Ambii timpi reprezintă şi recorduri mondiale la juniori.

După ce a câştigat două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, Popovici va fi principala atracţie în capitala statului Peru, iar toţi ochii vor fi aţintiţi pe cronometru atunci când el va concura la 100 m şi 200 m liber”, a notat FINA.org.

Până atunci, joi, Popovici a fost principalul protagonist al unei sesiuni de autografe organizare pentru fanii din Lima, unde a fost prezent alături de alți înotători. Campionul român a primit și un poncho tradițional cu care s-a fotografiat. David Popovici va concura în 3 probe la Campionatele Mondiale de juniori: 100 metri liber, unde este deja recordman la seniori, 200 metri liber și ștafeta de 4×100 metri liber.

El va debuta în concurs marți, 30 august, în calificările pe distanța de 200 m liber, de la ora 19.06, unde deține recordul mondial de juniori, stabilit tot la Europenele de la Roma. Până acum, nicio televiziune nu a anunțat că transmite competiția.

Programul lui David Popovici la Campionatul Mondial de juniori

200 metri liber

– Calificări – marți, ora 19:06

– Finală – noaptea de miercuri spre joi, ora 02:17

4×100 m liber

– Calificări – marți, ora 19:46

– Finala – noaptea de marți spre miercuri, ora 3:21

100 de metri liber

– Calificări – sâmbătă, ora 17:30

– Semifinale – noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 02:25

– Finală – noaptea de duminică spre luni, ora 02:02

Sursa foto: Facebook/FRNPM

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....