Programul care te împiedică să chiulești. Adio scutiri pe sub mână pentru acești elevi români

Badea Violeta 23.09.2022, 14:17
Programul care te împiedică să chiulești. Adio scutiri pe sub mână pentru acești elevi români

Absenteismul școlar poate fi o problemă frustrantă atât pentru părinți, cât și pentru profesori. Problema chiului de la școală ar putea fi, însă, evitată în viitor, mulţumită unui program digital extraordinar. De acum, școlarii nu vor mai putea face rost de scutiri. Iată vestea care-i va întrista teribil pe unii dintre elevi.

Programul pe care îl vor urî elevii chiulangii

Absenteismul școlar reprezintă o problemă constantă în țara noastră. Nu de acum, ci de demult. De-a lungul timpului, părinții și profesorii au încercat toate metodele posibile pentru a-i încerca să-i convingă pe micuți să rămână la cursuri, însă fără prea mare succes.

De acum însă, scutirile medicale obținute ilegal pentru a-și putea motiva absențele vor deveni doar o amintire. Elevilor le va fi aproape imposibil să chiulească fără consecințe.

Cu ajutorul unui program de ultimă generație, medicii din școli și grădinițe vor putea să acceseze  dosarul elevilor și vor putea controla scutirile aduse.

Se întâmplă în Timişoara, unde primăria va digitaliza serviciile de medicină şcolară şi astfel cabinetele din unitățile de învățământ vor putea acesa datele medicilor de familie.

Prin urmare, medicul de familie și cel de la cabinetul școlar vor construi împreună dosarul medical al fiecărui elev. Mai mult de 40.000 de mii de copii din Timișoara, de la grădiniță și până la liceu vor avea parte de servicii medicale mai bune, datorită acestui program unic la nivel de țară, notează observatornews.ro.

Citește și Doi elevi din Cluj, condamnați pentru bullying. L-au legat pe un coleg și l-au machiat în timpul pauzei!

Elevilor le va fi imposibil sa chiuleasca
Elevilor le va fi imposibil sa chiuleasca

Medicii din școli vor putea accesa dosarele elevilor

Programul va fi utilizat de 23 de medici școlari, care deservesc nu mai puțin de 98 de grădinițe, școli și licee. Totodată, reprezentanții primăriei din Timișoara anunță că proiectul include și instruirea cadrelor medicale din unitățile de învățământ.

De asemenea, acesta prevede și gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical, cu medici specialiști și medicii de familie, integrarea unei aplicații de mobil pentru acces la fișa generată de interacțiunea dintre medici și pacienți din cabinetele de medicină școlară. Până în prezent, medicii de familie susțin că nu au primit detalii despre acest proiect, însă așteaptă să fie contactați de Primăria Timișoara.

Citește și Au intrat banii pentru elevi, direct pe card. Cum poate fi folosit ajutorul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...