Programele Rabla Clasic și Rabla Plus se prelungesc. Data limită până la care românii se pot înscrie

Mihnea Tălău 23.11.2022, 16:41
Programele Rabla Clasic și Rabla Plus se prelungesc. Data limită până la care românii se pot înscrie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus a fost prelungită până la data de 31 ianuarie 2023 în limita bugetului disponibil.

Se prelungesc programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”

„Având în vedere că sunt încă fonduri disponibile care pot fi solicitate, am decis să extindem sesiunea de înscriere până la data de 31 ianuarie 2023”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Bugetele totale puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul cele două programe pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente programelor.

Noua sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a debutat pe data de 30 septembrie şi urma să se încheie pe 25 noiembrie.

În acestă perioadă, persoanele fizice puteau să se înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Programul Rabla Local 2022. Primești 3000 de lei și nu ești obligat să cumperi o mașină nouă

Cele două programe urmăresc stimularea înnoirii parcului auto național și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic pentru solicitanții persoane fizice, persoane juridice și unități administrativ-teritoriale.

O nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Potrivit AFM, de luni, de la ora 10.00, a debutat o nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Bugetul alocat pentru cea de-a doua ediţie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei, divizat pentru fiecare etapă în parte. Până vineri, persoanele fizice au termen pentru crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...