Program strict la piscina, șezlonguri la distanta și fără all-inclusive. Așa va arăta concediul din Grecia în acest an

Rădulescu Valentin 12.05.2020, 16:11
Program strict la piscina, șezlonguri la distanta și fără all-inclusive. Așa va arăta concediul din Grecia în acest an

Pentru acest an Grecia impune măsuri stricte pentru turiștii ce vor să se relaxeze pe insule. Aceștia au o serie de propuneri pentru limitarea transmiterii a noului virus. Printre acestea se regăsesc șezlongurile așezate la distanță, dar și schimbarea lenjeriei la cerere.

Program strict la piscina, sezlonguri la distanta și fără all-inclusive

Anul acesta vacanțele în insulele grecești vor fi puțin diferite față de anii trecuți. Vacanțele vor fi fără mâncare în sistem all-incusive, fără minibar, șezlongurile așezate la mare distanță unul față de celălalt, iar accesul la piscină va fi unul strict. Toate acestea sunt încă propuneri, dar potrivit informațiilor, unele dintre ele vor fi impuse de la data de 1 iunie, atunci când grecii își vor aștepta turiștii.

„În Creta, de exemplu, nu există niciun caz de îmbolnăvire, iar ei vor să aducă turişti, dar nu vor să aducă şi boala. Deci caută să sorteze, astfel încât să fie cât mai mică şansa de a se îmbolnăvi atât turiştii, cât şi lucrătorii din turism. Există o propunere de a le cere turiştilor un test covid. O dovadă a faptului că nu eşti infectat poate să dea o siguranţă şi celorlalţi turişti, cu care eşti într-un resort.”, a spus Adrian Voican, reprezentant ANAT, potrivit stirileprotv.ro.

Sursă Foto: idedevacante.ro
Sursă Foto: idedevacante.ro

Lenjeria din cameră, schimbată doar la cerere

Printre propuneri se arată și schimbarea lenjeriei și a prosoapelor din cameră doar la cerere, totul pentru a se limita șansele de transmitere a noului virus. De astfel este propusă și limitarea serviciilor de curățenie. Totodată, este posibil ca mersul în Grecia să se facă cu un pașaport medical, care include testul pentru noul virus. Autoritățiile vor lua însă această decizie în următoarele luni. Gazdele sunt nevoite să ia măsuri sporite de protecție, acestea fiind negociate între proprietarii de pensiuni, taverne și autoritățile sanitare grecești. Hotelurile se vor deschide în trei săptămâni.

„Deşi Grecia a anunţat că de la 1 iunie deschide turismul, noi estimăm că între 15 şi 20 iunie vom putea opera zborurile charter pe care le avem. Suntem în permanenţă legătură cu Autoritatea Aeronautică din România. Aşteptam informaţiile şi ne vom conforma astfel încât turiştii să călătorească în siguranţă. Autocarele sunt verificate, filtrele sunt curăţate, distribuim turiştilor dezinfectant.”, a mai adăugat Marius Berca, reprezentant al unei agenții de turism, potrivit sursei citate de mai sus.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe