Program metrou Crăciun și Revelion. Cum se circulă de sărbători în Capitală

Cătălina Burghelea, Andrei Cezar 23.12.2021, 10:41
Program metrou Crăciun și Revelion. Cum se circulă de sărbători în Capitală

Persoanele care vor petrece Crăciunul și Revelionul în Capitală trebuie să afle programul Metrorex pentru zilele de sărbătoare. Metroul va circula după un program special. Astfel, circulația trenurilor va avea loc la un interval mai mare decât de obicei. Vestea bună este că toată lumea va avea cu ce merge acasă după petrecerile din oraș.

Programul de la metrou pentru sărbătorile de iarnă

Mai este puțin timp până la Crăciun, perioada magică așteptată de toți românii. Pregătirile sunt în toi, pentru a avea bucate alese pe masă, sau pentru a pleca în vacanță cu cei dragi. Totuși, cei care vor să rămână în Capitală sau vin aici, la rude, sau la diverse petreceri, și trebuie să se deplaseze cu metroul trebuie să afle care este programul pe care îl va avea Metrorex în această perioadă. În zilele libere legale, metrourile din București vor circula după un program special.

Ce trebuie să știe toți bucureștenii

În toată țara se vor putea organiza petreceri specifice Crăciunului și Revelionului. De asemenea, vor avea loc și petreceri în aer liber, cu ocazia Anului Nou, organizate mereu în Capitală, la care participă multă lume. În oricare dintre aceste situații, fie că este vorba despre un eveniment privat la care vei merge, fie vrei să te bucuri de focurile de artificii din Piața Constituției, trebuie să știi cum vei ajunge acasă după sărbători. Transportul călătorilor cu metroul se modifică, a precizat Metrorex.

Programul circulației trenurilor de metrou în perioada Crăciunului și a Anului Nou va fi unul special, cu intervale diferite între garnituri, dar și cu trenuri suplimentare între sărbători, pentru a face față fluxului crescut de oameni. Iată care este mersul metroului de Crăciun 2021 și Revelion 2022.

Motivul pentru care Ministrul Transporturilor anunță concedieri masive la Metrorex

Mersul metroului de Crăciun 2021

În zilele de Crăciun (25, 26 decembrie) și de Revelion (1,2 ianuarie 2022), metroul va circula în Capitală conform graficelor pentru zilele de week-end şi sărbători legale. Pe Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Străulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 – Valea Ialomiței/Râul Doamnei), circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 10 minute, potrivit Metrorex.

În ceea ce privește programul metroului între Crăciun și Revelion, Metrorex a precizat că, în perioada 27-31 decembrie 2021, se vor introduce în circulație trenuri suplimentare, pentru preluarea fluxului crescut de călători.

În noaptea de Revelion, timpii de așteptare variază

În Noaptea dintre ani, metroul bucureștean va circula între orele 23:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pâna la ora 5:00, la un interval de 20 minute, a mai informat compania.

De Anul Nou (31 decembrie 2021/01 ianuarie 2022), pe toate magistralele, circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de aproximativ 10 minute, între orele 23:00 – 01:00, și de 20 minute, între orele 01:00- 05:00.

Deci, nu trebuie să-ți faci griji că nu vei ajunge acasă după marile petreceri de Revelion, deoarece ai la dispoziție metroul sau taxiurile. Acestea din urmă vor împânzi Capitala mai mult ca sigur, în perioada sărbătorilor de iarnă. Oamenii preferă să-și lase mașina acasă, pentru a putea consuma și băuturi alcoolice sau pentru a nu sta cu griji unde pot parca autoturismul.

Urmăriți Impact.ro și pe