Program Grădina Zoologică București 2023. Orarul de funcționare și prețul biletelor pentru copii și adulți

Cazacu Alexandru 26.04.2023, 12:48
Program Grădina Zoologică București 2023. Orarul de funcționare și prețul biletelor pentru copii și adulți

Situată în nordul Capitalei, Grădina Zoologică București se numără printre cele mai mari și mai frumoase grădini zoologice din România. Aceasta a fost înființată în urmă cu aproape șapte decenii și găzduiește o mare varietate de animale, multe dintre fiind exotice. Ce program are Grădina Zoologică București, cât costă biletul de intrare și ce animale găsim aici, puteți afla în continuare.

Program Grădina Zoologică București 2023

Vremea nu prea a ținut cu românii în ultimele zile, însă primăvara începe să își facă simțită prezența, iar cheful românilor de călătorii și plimbări revine. Există multe locuri frumoase de vizitat în capitala României, însă unul dintre cele mai apreciate este Grădina Zoologică din București.

Orarul de funcționare al parcului zoologic nu este la fel pe tot parcursul anului. Așadar, înainte de a vizita grădina, documentează-te în acest sens. Astfel, vei fi sigur că reușești să faci un tur complet înainte de ora închiderii.

Dacă te întrebi ce program are Grădina Zoologică București, orarul de vară intră în vigoare de la 1 aprilie și se încheie la data de 31 octombrie. În această perioadă, grădina zoo din Capitală funcționează de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 19:00. În zilele de luni este închis.

Program Grădina Zoologică București. Orarul de funcționare în sezonul rece

În schimb, programul de iarnă al Grădinii Zoologice București începe pe 1 noiembrie și rămâne în vigoare până la 31 martie.

În acest interval, vizitatorii pot admira animalele afla în îngrijirea parcului zoo de marți și până duminică, între orele 10:00 și 17:00. Lunea, grădina zoologică este închisă publicului.

Cât costă biletul de intrare la Zoo București

Dacă locuiești în Capitală sau în apropiere, nu ezita să faci o vizită la Grădina Zoologică din București. Aceasta se întinde pe o suprafață de aproximativ 7 hectare și are în grijă o colecție deosebită de animale sălbatice, indigene și exotice. În plus, taxa de intrare nu este mare.

Mai exact, pentru un bilet adulții vor scoate din buzunare doar 15 lei. În schimb, pentru copiii de sub 10 ani, elevi, studenți și pensionarii, biletul costă 7 lei. Pe site-ul bucurestizoo.ro găsim și o serie de reguli ce trebuie respectate de toți vizitatorii. Iată ce trebuie să mai știi înainte de a vizita Grădina Zoologică din București.

Ce program are Grădina Zoologică București
Ce program are Grădina Zoologică București

Reguli pentru vizitatori

După cum ne puteam aștepta, parcul zoologic din Capitală are și câteva reguli pentru vizitatorii săi, iar toate acestea trebuie respectate cu strictețe. În rândurile care urmează vei afla ce nu ai voie să faci în timpul vizitei la Grădina Zoologică București.

  • Toți vizitatorii trebui să respecte semnele de avertizare afișate.
  • Vizitatorii nu au voie să hrănească animalele aflat în îngrijirea grădinii zoologice.
  • Este interzisă apropierea de animale.
  • Copii de până la 14 ani pot vizita grădina zoo din Capitală doar însoțiți de un adult.
  • Este interzis să arunci obiecte în amplasamentele animalelor.
  • Vizitatorii nu au voie să depășească balustradele de protecție.
  • În grădina zoologică este interzis accesul animalelor de companie.
  • Vizitatorii sunt rugați să păstreze curățenia și liniștea.
  • Nu este permis accesul cu pistoale cu bile sau cu aer comprimat, dar nici cu obiecte ce pot produce zgomote puternice.

De asemenea, potrivit sursei citate anterior, în Grădina Zoologică București nu se poate intra cu biciclete, role sau skateboard-uri.

Ce păsări și animale sunt adăpostite și îngrijite în Grădina Zoologică București

Acum că am aflat ce program are Grădina Zoologică București și cât costă biletele de intrare, haideți să aflăm și ce animale putem admira aici. După cum spuneam în rândurile anterioare, grădina zoo din Capitală găzduiește o gamă variată de animale și păsări. Unele dintre acestea și pe teritoriul țării noastre, iar altele sunt aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Mai precis, printre animalele și păsările ce pot fi admirate la Zoo București se numără și următoarele: Acvila Codalb, Agama cu barbă, Alpaca, Anaconda verde, Binturong, Broasca dungată galben, Broasca fantomă otrăvitoare, Broasca țestoasă de apă, Broasca țestoasă pocnitoare, Câine de prerie, Califari, Cămila Bactrian, Căprior European, Cerbul Lopătar, Cercopitec de savană, Coati, Crocodil, Emu, Fazan Himalayan, Fenec, Flamingo, Gecko.

De asemenea, vizitatorii pot vedea aici animale și păsări precum: Iguana, Jaguar, Kinkajou, Lama, Lebăda de vară, Lebăda Neagră, Lemur cu coadă vărgată, Lemur Roșu, Leopard de zăpadă, Leu, Lup Siberian, Macacul Comun, Mangustă, Mara de Patagonia, Marmoseta Geoffroy, Marmoseta cu urechi de bumbac, Muflon și Varan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...