Program feribot Thassos 2022. Prețul unei călătorii pentru adulți și copii și cât trebuie să plătești în funcție de tipul autovehiculului

Emanuela Pană 09.08.2022, 13:23
Program feribot Thassos 2022. Prețul unei călătorii pentru adulți și copii și cât trebuie să plătești în funcție de tipul autovehiculului

Program feribot Thassos 2022, cum ajungi mai rapid și mai ieftin pe insula grecească. Supranumită și Insula de Smarald, Thassos este una dintre cele mai populare destinații grecești alături de Halkidiki și cea mai apropiată insulă a Greciei de România – 550 de kilometri, aproximativ șapte ore și jumătate de mers cu mașina până la feribot. Tarifele au crescut foarte puțin față de 2021, iar feribotul din Keramoti rămâne cea mai ieftină variantă.

Program feribot Thassos 2022. Tot ce trebuie să știi despre trecerea cu feribotul către insula grecească

Thassos este, după cum spuneam, cea mai apropiată insulă grecească de România, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care turiștii români aleg să-și petrească, an de an, vacanța aici. Thassos este o destinație foarte iubită de români, care găsesc aici un adevărat paradis – peisaje mult mai curate și prețuri mici.

În plus, odată ajunși aici, românii sunt tratați cu respect, ba chiar cu prietenie – meniurile sunt și în limba română, iar turiștii nu pleacă dintr-un magazin sau de la vreo tavernă fără „ceva din partea casei“. Țărmurile insulei Thassos, aflate la doar 8 kilometri de Grecia continentală, se scaldă în apele Mării Egee.

Cu ce i-a cucerit insula Thassos pe turiștii români?

Cea mai mare parte dintre românii care aleg insula Thassos ca destinație de vacanță pleacă spre Insula de Smarald cu mașina, întrucât distanța față de casă este acceptabilă, iar drumul presupune costuri mai mici decât în cazul transportului cu avionul.

Distanța dintre București și orașul Thassos (Limenas pentru localnici) este de circa 600 de kilometri, adică vreo nouă ore de mers cu mașina și încă puțin cu feribotul. Spre deosebire de alte destinații de vacanță din Grecia, pentru a ajunge pe insula Thassos depinzi de transportul cu feribotul, pe care îl poți lua din două locații.

Program feribot Thassos 2022

Pentru a ajunge pe Insula de Smarald cu mașina trebuie să iei feribotul din Keramoti sau din Kavala. Tarifele au mai crescut față de anul trecut, dar diferența nu este semnificativă. Totodată, feribotul din Keramoti rămâne cea mai ieftină și mai rapidă alternativă.

Program feribot Thassos 2022
Program feribot Thassos 2022

Indiferent de ruta aleasă pentru a ajunge cu mașina în vacanță pe insula grecească, prin Sofia-Kulata-Seres-Drama sau via Makaza (cel mai scurt drum din Capitală), trebuie să iei feribotul din Keramoti sau din Kavala.

Există două companii care operează pe ruta Insula Thassos – Grecia continentală, și anume Aneth Ferries şi Thassos Ferries, iar traseele sunt Keramoti-Limenas (circa 40 de minute) şi Kavala-Prinos (circa 90 de minute).

După cum se poate observa, voiajul cu feribotul pe ruta Keramoti-Limenas durează mult mai puțin, însă acesta nu este singurul motiv pentru care este recomandat să optezi pentru această variantă. Un alt motiv ține de tarifele mai mici, unde mai pui că, aici, feriboturile pleacă aproximativ din oră în oră.

Tarife feribot Thassos – Keramoti-Limenas

 • Adult – 4,5 euro;
 • Copii (5-10 ani) – 3 euro;
 • Autovehicul până la 4,25 metri lungime – 19 euro;
 • Autovehicul peste 4,25 metri lungime – 23 euro;
 • Motociclete până la 250 cmc – 5 euro;
 • Motociclete peste 250 cmc – 6 euro.

Tarife feribot Thassos – Kavala-Prinos

 • Adult – 6,5 euro;
 • Copii (5-10 ani) – 4 euro;
 • Autovehicul până la 4,25 metri lungime – 20 euro;
 • Autovehicul peste 4,25 metri lungime – 25 euro;
 • Motociclete până la 250 cmc – 6 euro;
 • Motociclete peste 250 cmc – 8 euro.

Atenție! Prețul total al unei călătorii cu feribotul în Thassos se calculează prin adunarea tarifului pentru vehicul cu cele pentru pasageri.

Care este cel mai scurt drum București-Thassos

Cel mai scurt, dar și unul dintre cele mai cunoscute trasee București-Thassos este cel cu ieșire din România pe la Giurciu-Ruse și cu traversarea Bulgariei în direcția la – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. Trecerea între Keramoti și insula Thassos se va face cu feribotul.

Acest drum poate fi parcurs în aproximativ 9-10 ore, însă merită precizat că există și perioade în care poți prinde aglomerație la punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia, Makaza-Nimfea. Acest lucru se întâmplă cu precădere în lunile iulie și august, de regulă la sfârșit de săptămână. Există, însă, și situații în care ai foarte puțin de așteptat la vamă, dar și cazuri în care românii au prins cozi infernale la mijlocul săptămânii. Prin urmare, putem spune că ține și de noroc.

Dacă pleci devreme din București, în jur de 5-6 dimineața, și mergi în condiții normale de trafic, șansele să prinzi puțin timp de relaxare și apusul pe o plajă din Thassos sunt destul de mari.

O altă variantă de traseu București-Thassos

O altă variantă de drum București-Thassos, dar care presupune ceva mai mulți kilometri de parcurs, este cea cu intrare în Grecia prin vama Kulata. Astfel, după ce ai trecut de punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, vei traversa Bulgaria pe la Plevna – centura orașului Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata(BG)-Promachonas(GR), ca mai apoi să te îndrepți spre Grecia către Kavala – Keramoti – Limenas Thassos, ori să iei feribotul din Kavala către Skala Prinos, Thassos.

În acest caz, vei petrece pe drum aproximativ 11-12 ore (în jur de 760 de kilometri de parcurs), dar vei avea avantajul de a face o scurtă oprire în Sofia sau de a vizita ceva din această parte a Bulgariei. Se recomandă totuși să alegi centrura Sofiei, întrucât e posibil ca în oraș să prinzi destul de aglomerat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...