Program de internship la Guvern: câți bani primești dacă te angajezi pe timpul verii la Palatul Victoria

Ciprian Ioana 15.07.2019, 10:33
Program de internship la Guvern: câți bani primești dacă te angajezi pe timpul verii la Palatul Victoria

Guvernul organizează și anul acesta un program de internship pe perioada verii. Programul începe luni, 15 iulie, și e destinat tinerilor care sunt studenți sau care au absolvit o universitate din România sau din străinătate.

Guvernul dă luni, 15 iulie, startul programului de internship – ediția 2019. Până pe 13 septembrie, mai mulți tineri studenți sau absolvenți vor avea ocazia să lucreze la Palatul Victoria și să se familiarizeze cu munca în administrația centrală.

Tinerii selectați în programul de internship vor avea ocazia să participe la discuții și întâlniri cu miniștrii, dar și la diverse traininguri și workshop-uri specifice domeniului lor de activitate.

Cât câștigi dacă te-ai angajat ca intern la Guvern

guvern-dancila-remaniere

Guvernul a alocat 200 de posturi în cadrul programului de internship. Acestea nu sunt disponibile numai la Palatul Victoria, ci și în diverse ministere, instituți și autorități publice, care lucrează îndeaproape cu echipa guvernamentală.

Programul a ajuns deja la cea de-a VII-a ediție și are loc în perioada 15 iulie – 13 septembrie și e derulat prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Cei 200 de tineri selectați să lucreze în administrația centrală vor primi, lunar, o indemnizație de 2.080 de lei brut. De precizat, așadar, că salariul net primit în mână va fi mai mic de atât. Prin comparație, salariile de la nivelul personalului de la Palatul Victoria sunt mult mai mari.

Premierul Viorica Dăncilă, de exemplu, are, potrivit grilei de salarizare, un salariu brut de 15.950 de lei. Asta înseamnă că încasează lunar aproximativ 9.300 de lei, adică în jur de 2.000 de euro. 

La finalul programului de internship, tinerii vor primi un certificat din partea Guvernului şi, dacă solicită acest lucru, vor primi și o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.

Calendarul complet al programului de internship de la Guvern – ediția 2019:

  • 10 aprilie – 26 mai: depunerea candidaturilor;
  • 27 – 28 mai: evaluarea dosarelor;
  • 29 mai: publicarea rezultatelor;
  • 29 mai – 5 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 7 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 12 iunie – 26 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe