Prognoza meteo zilnică vineri, 29 iulie 2022. Maxima de temperatura pentru astăzi

Dumitrică Roxana 29.07.2022, 05:33
Prognoza meteo zilnică vineri, 29 iulie 2022. Maxima de temperatura pentru astăzi

Căldura extremă persistă în continuare. Vineri, 29 iulie 2022, vremea se va menține în continuare călduroasă, chiar caniculară în vestul și sudul extrem.

Canicula pune stăpânire pe România

Cerul o să fie variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când pe arii relativ extinse în zonele deluroase și montane, în sud-est și cu totul izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. De altfel, cantitățile de apă vor fi semnificative. În plus, vor exista condiții de grindină.

Temperaturile maxime de vineri, 29 iulie 2022, se vor încadra între 27 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi situate între 15 și 22 de grade Celsius. Şi bucureștenii vor avea parte de vreme călduroasă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar vântul va sufla slab și moderat.

Cati litri de apa trebuie sa bei pe timp de canicula

Va fi cald şi la malul mării. Vremea va fi aproape caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între  22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Cum ne protejăm de caniculă

Temperaturile ridicate din zilele toride de vară pot afecta grav funcționarea organismului, având efecte negative atât asupra sănătății fizice, cât și asupra celei psihice. Cei mai vulnerabili la căldura sunt copiii și batrânii, însă, fără o îngrijire corespunzătoare, oricine poate suferi de pe urma caniculei.

Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18; Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Dacă nu aveţi aer condiţionat în locuinţa, la locul de muncă, petreceţi 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă. Beţi zilnic între 2 – 4 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Urmăriți Impact.ro și pe