Prognoza meteo zilnică marți, 2 august 2022. Temperaturile cresc în toată țara

Ioana Bucur 02.08.2022, 06:00
Prognoza meteo zilnică marți, 2 august 2022. Temperaturile cresc în toată țara

Prognoza meteo zilnică, marți 2 august 2022. Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, după o mică pauză de la valorile caniculare arătate de termometre, în a doua zi a lunii, temperaturile cresc în toată țara.

Prognoza meteo zilnică marți, 2 august 2022

Suntem în ultima lună a verii, însă nu scăpăm de vremea călduroasă. Prognoza meteo zilnică de marți, 2 august 2022 emisă de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o creștere a temperaturilor din timpul zilei în comparație cu intervalul precedent.

Vremea se va menține călduroasă local în zonele din vestul, sudul și sud-estul României.

Vom avea parte de cer variabil, senin în timpul nopții, însă norii ar putea să își facă apariția după-amiaza când, cu o probabilitate mai mare în centru, sud-est şi la munte, izolat se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată.

Potrivit ANM, vântul va sufla slab, în unele zone, moderat, așteptându-se unele intensificări în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane.

Marți, 2 august 2022, ANM a anunțat temperaturi maxime cuprinse în intervalul 24 de grade – 33 de grade Celsius, în timp ce minimele vor avea valori situate între 10 și 20 de grade Celsius.

În București, în timpul zilei, temperaturile vor fi mai mari decât cele de luni. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate redusă de apariție a precipitațiilor, dar va fi senin pe timpul nopții.

Prognoza meteo zilnică marți, 2 august 2022. Temperaturile cresc în toată țara

Directorul ANM, despre evoluția vremii până pe 22 august

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 15 şi 17 grade Celsius.

La sfârșitul lunii iulie, Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că în următoarele trei săptămâni, până pe 22 august, vom avea parte de vreme caldă, cu precipitații reduse.

Potrivit directorului ANM, până pe 22 august, România va rămâne pe un fond de vreme caldă, iar deficitul de precipitații ar putea extinde seceta în mai multe regiuni ale țării, „aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”.

„Ceea ce este semnificativ, faptul că semnalul pentru intervalul 25 iulie – 22 august rămânem pe un fond de vreme caldă şi cu semnal de deficit de precipitaţii, fapt care va accentua şi posibil se va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, a explicat directorul ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...