Prognoza meteo zilnică luni, 1 august 2022. Ce se întâmplă cu vremea în prima zi a lunii

Badea Violeta 01.08.2022, 05:30
Prognoza meteo zilnică luni, 1 august 2022. Ce se întâmplă cu vremea în prima zi a lunii

Prima zi a lunii august vine cu temperaturi prietenoase în cea mai mare parte din țară. Meteorologii au emis prognoza zilnică pentru data de 1 august 2022 și este așteptată o răcire în cea mare parte a teritoriului. Iată la ce valori termice ar trebui să ne așteptăm de la ziua de luni.

Cum va fi vremea în prima zi a lunii august

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 1 august 2022. Potrivit experților, temperaturile vor deveni mai suportabile, odată cu manifestările specifice instabilității atmosferice.

În cea mai mare parte a teritoriului, cerul va fi variabil. La munte vor fi prezente înnorări temporare, dar și în centrul, estul și sud-estul României, unde ziua, local vor cădea precipitații, posibil însoțite și de descărcări electrice.

În zonele montane, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în est și în partea de sud-vest a țării. Maximele se vor situa între 24 și 31 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea pe 1 august 2022
Cum va fi vremea pe 1 august 2022

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea va fi ușor mai rece decat în mod obișnuit pentru această perioadă. Potrivit specialiștilor ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei.

De asemenea, vor apărea și ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În plus, vântul va sufla slab și moderat. Maximele se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 15 și 18 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte și la mare

La munte, cerul va prezenta unele înnorări temporare, local vor cădea precipitații, cel mai probabil însoțite de descărcări electrice. Pe creste, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special, pe creste. Temperaturile vor fi specifice perioadei din calendar.

Cam mohorâtă vremea și pentru cei care se află la mare. Temperaturile vor scădea semnificativ față de intervalul precedent. Prin urmare, valorile maxime se vor încadra între 23 și 27 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 18 și 20 de grade Celsius.

Cerul va fi înnorat ziua, vor apărea unele averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări. Temperatura apei mării se va încadra între 24 și 27 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...