Prognoza meteo zilnică, 7 iulie 2022. ANM anunţă furtuni şi temperaturi scăzute

Andra Daoud 07.07.2022, 06:00
Prognoza meteo zilnică, 7 iulie 2022. ANM anunţă furtuni şi temperaturi scăzute

După zile cu temperaturi caniculare și instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni, meteorologii au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 iulie. În fiecare zi, ANM anunță cum va fi vremea pentru ziua sau perioada următoare, însă pot apărea și modificări de ultim moment, cum ar fi apariția unor avertizări de tip nowcasting.

Prognoza meteo pentru 7 iulie 2022

După ce ne-am confruntat zile la rând cu temperaturi caniculare, ziua de joi, 7 iulie, vine cu valori termice mai scăzute în majoritatea regiunilor. Maximele nu vor depăși 30 de grade, la nivelul întregii țări, iar valorile medii se vor încadra între 25 și 30 de grade. În cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, iar aversele însoțite de descărcări electrice își vor face simțită prezența mai ales în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Pe arii restrânse se vor semnala cantități însemnate de apă și este posibil ca ploile să fie însoțite de grindină și vijelii. În restul țării vom avea cer variabil. Ploile vor fi de scurtă durată și se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în vest, însă pe parcursul nopții.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în regiunile estice și sud-estice, dar și în extremitatea de sud-vest, izolat. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 9 grade în depresiuni și între 19 și 21 de grade pe litoral. Spre dimineață, izolat, se va forma ceața.

Prognoza meteo zilnica, 7 iulie 2022.
Temperaturile vor scadea si cu 10-12 grade

Un val de aer rece ajunge peste România

Scăderea temperaturilor se datorează unui val de aer rece care ajunge deasupra țării noastre. Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că temperaturile vor scădea și cu 10-12 grade față de cele cu care ne-am obișnuit în ultima perioadă. De la maxime de 38 de grade Celsius vom ajunge, așadar la valori ce nu vor depăși pragul de 30 de grade.

„Mâine (n.r. joi) o să observăm o schimbare semnificativă, pentru că dacă astăzi (n.r. miercuri) în partea de vest a țării am avut valori de temperaturi la umbră de 37-38 de grade mâine în această parte a țării o masă de aer rece își va face simțită prezenta, temperaturile coborând cu mai mult de 10-12 grade.

Începând din partea de vest, sud-vest a țării, ulterior, masa de aer rece va aborda și restul zonelor, astfel încât joi să vorbim de temperaturi la scara întregii țări de numai 22 până la cel mult 28-30 de grade și acest schimb de masă de aer foarte cald cu rece aduce, din păcate, fenomene de instabilitate extremă.

Vorbim de averse torențiale, vijelii, cu siguranță la nivel local, căderi de grindină și, nu în ultimul rând, cantități de apă care pot depăși, la acest moment, conform datelor pe care le avem, valori, pe secvențe scurte de timp, 60 de litri pe metru pătrat.”, a spus directorul ANM, într-o intervenție la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe