Prognoza meteo zilnică, 6 august 2022. În ce zone sunt așteptate ploi sâmbătă

Ioana Bucur 06.08.2022, 07:00
Prognoza meteo zilnică, 6 august 2022. În ce zone sunt așteptate ploi sâmbătă

Prognoza meteo zilnică, 6 august 2022, anunță vreme călduroasă în multe regiuni ale țării. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat pentru următoarea perioadă. În ce zone vom avea parte de temperaturi de foc și unde va ploua sâmbătă, în primul weekend al lunii.

Cod gaben de caniculă

Primul weekend al lunii august va sta sub semnul temperaturilor ridicate în multe regiuni ale țării. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

Un cod galben de caniculă a fost emis de ANM, atenționarea meteo fiind valabilă pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică.

„În vestul şi în sudul ţării valul de căldură se va extinde şi va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade”, au arătat meteorologii.

Avertizarea emisă de ANM este valabilă în județele: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti.

Prognoza meteo zilnică, 6 august 2022. În ce zone sunt așteptate ploi sâmbătă

Prognoza meteo zilnică, 6 august 2022

Sâmbătă, 6 august, vom avea parte de vreme călduroasă, cu temperaturi caniculare în zonele vestice ale teritoriului și local în sud și în centru, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Ploi de scurtă durată sunt anunțate după-amiaza și seara, în jumătatea de este a țării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Pe litoral, maximele se vor situa în jurul valorii de 27 de grace Celsius. În Banat, în sudul Crișanei și al Olteniei vor ajunge la 38 de grade. Minimele se vor situa între 15 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 11 grade.

Temperaturi caniculare se vor înregistra și în București, cu cer variabil ce va avea unele înnorări în orele după-amiezii și serii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33-34 de grade, iar minimele vor coborî până la 18-21 de grade Celsius.

„În zona municipiului Bucureşti, de joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 21.00, va fi val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi de 33…34 de grade, iar cele minime de 19…20 de grade”, a transmis ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...